Участь студентки Факультету історії, політології і міжнародних відносин в міжнародній конференції в Університеті імені Адамі Міцкевича у м. Познані

    19 квітня 2024 р. на базі Університеті Адама Міцкевича у м. Познані (Республіка Польща) відбулася наукова конференція на тему: «20 років Польщі в Європейському Союзі: баланс вигод і витрат». Учасником відповідного наукового форуму стала студентка-міжнародниця Факультету історії, політології і міжнародних відносин Юлія Нагорняк, яка в рамках програми академічних обмінів навчається на факультеті політичних наук і журналістики польського вишу.

    Юлія Нагорняк взяла участь у обговоренні виступу польського міністра у справах Європейського Союзу Адама Шлапака. Цікаво, що в ході свого виступу міністр А. Шлапак значну увагу приділив українській справі. Зокрема, він наголосив на необхідності підтримки України:

«Польща мала дуже чітку позицію з самого початку і переконала наших партнерів, що Росія є загрозою, і ця зміна явно відбулася в інших державах-членах Ми повинні підтримувати Україну до тих пір, поки це буде потрібно. Перш за все, ми повинні відправити те, що найбільше потрібно Україні, тобто зброю і боєприпаси, тому що вона бореться за своє виживання, за свою територію».