Правила прийому на бакалаврські програми

На основі свідоцтва про повну загальну середню освіту (ПЗСО) Ви можете вступити на навчання на перший курс освітнього рівня бакалавра (перший освітній рівень, ОР бакалавра).

Термін навчання – 4 роки (3 роки 10 місяців).

Інформація для вступників на перший курс:

У 2022 році замість ЗНО введений національний мультипредметний тест (НМТ). Для вступників до Прикарпатського університету імені Василя Стефаника (ПНУ) після завершення загальноосвітніх навчальних закладів існують певні правила прийому. Вони залежать від спеціальності, яку ви обираєте.

Переглянути спеціальності, на які можна вступити на навчання до ПНУ у 2022 році

Для вступу на деякі спеціальності необхідно мати результати НМТ. Для вступу на деякі спеціальності (спортивного і мистецького спрямування), необхідно здавати в університеті творчий конкурс. Для вступу на інші спеціальності НМТ обов’язковий при вступі на бюджет (місця державного замовлення), а при вступі на ці спеціальності на контракт достатньо мотиваційного листа.

  1. Спеціальності, при вступі на які НМТ обов’язковий (і на бюджет, і на контракт, і на денну і на заочну форму навчання)

Детальна інформація про національний мультипредметний тест  (НМТ)

  1. Спеціальності, при вступі на які необхідно здавати творчий конкурс (НМТ на ці спеціальності складати не потрібно)

Якщо ви обрали для вступу спеціальність, на яку необхідно здавати творчий конкурс – вам необхідно буде зареєструватися для його проходження на нашому сайті. Реєстрація на творчі конкурси буде відбуватися із 24 червня до 16 липня, а також другий етап (під час другу етапу творчих конкурсів вступ на бюджет не буде можливий, тільки на контракт) – із 9 по 16 серпня. Реєстраційна форма доступна на нашому сайті. Також для участі і творчому конкурсі треба заповнити заяву. Творчі конкурси будуть відбуватися у ПНУ. Для їх складання необхідно буде з’явитися в університет у визначену дату і час (згідно розкладу).

  1. Спеціальності, при вступі на які НМТ потрібен для вступу на бюджет, а на контракт достатньо тільки мотиваційного листа.

Мотиваційний лист необхідний усім вступникам. Його необхідно подавати у приймальну комісію не залежно від обраної вами спеціальності та форми навчання. Мотиваційний лист необхідно буде завантажувати при подачі заяв через кабінет вступника. Додатки до мотиваційного листа (грамоти, подяки, сертифікати і т.п.) – надсилаються на електронну пошту відбіркових комісій факультетів, на які ви будете подавати заяви.

Усю іншу, вичерпну інформацію, що стосується вступу до Прикарпатського університету ви можете переглянути за посиланням:

Детальна інформація щодо вступу (необхідні документи, терміни вступної кампанії, допомога у створенні кабінету вступника…)

 

Які сертифікати ЗНО чи предмети НМТ (а також вагові коефіцієнти) потрібні для вступу в Університет:

Вичерпна інформація про НМТ: графік, новації, роз’яснення

Вартість навчання (для вступників 2021 року)

Телефони відбіркових комісій факультетів

Написати листа у приймальну комісію

Наші контакти

Знайти нас на карті

 

 

 

нформація про ЗНО – 2021:

https://admission.pnu.edu.ua/про-зно-2021/

Інформація про перелік конкурсних предметів для вступників на спеціальності Факультету історії, політології і міжнародних відносин ОР “Бакалавр” під час вступної кампанії 2021 р.:

https://admission.pnu.edu.ua/факультет-історії-політології-і-міжн/