Програма подвійних дипломів

19 вересня 2011 р. між Прикарпатським національним та Варшавським університетами було підписано додаток до основного договору, відповідно до якого з початку 2012 р. розпочато реалізацію проекту паралельних магістерських дипломів за спеціальностями “Історія Центрально-Східної Європи” та “Міжнародні відносини”.В рамках підготовки за програмою подвійних дипломів студенти-міжнародники отримують вільний графік відвідання занять, оскільки їм доводиться слухати лекції не тільки викладачів Прикарпатського національного університету, але і гостьових професорів з Республіки Польща. Так, впродовж попереднього року участь у підготовці відповідної групи студентів взяли польські викладачі Ірена Білінська, Казимир Вуйціцький та Тадеуш Кшонстек.

Крім того, з метою вдосконалення польської мови, студенти-міжнародники мають можливість відвідувати заняття в Інституті філології разом із слухачами польської філології.

Після трьох навчальних семестрів в Івано-Франківськ у студенти ще один семестр навчаються у Варшаві. При цьому вони отримують стипендію, розмір якої приблизно відповідає зарплаті молодого викладача українського університету.

Магістри кафедри міжнародних відносин Наталія Синюк та Юлія Горпиняк, будучи учасницями програми подвійних дипломів між Прикарпатським національним та Варшавським університетами, взяли участь в науковому об’їзді Ченстохово-Краків-Вроцлав.

У рамках об’їзду студентки-міжнародниці долучилися до роботи конференції , присвяченій російським десидентам, котрі під час радянської окупації Чехословаччини у 1968 р., вийшли на мовчазний протест “За вашу і нашу свободу”.

Конференція тісно перепліталася із сьогоденням, зокрема з подіями на сході України. З української сторони, на конференції у Вроцлаві, нашу державу представляв I Голова Меджлісу кримськотатарського народу, Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу – Мустафа Джемілєв.

Учасниця програми подвійних дипломів Горпиняк Юлія на навчанні у Варшаві (Варшава, 2014 р.)

Викладач Варшавського університету Казімєж Вуйціцький в якості гостьового професора в рамках підготовки за програмою подвійних дипломів зі студентами-міжнародниками (Івано-Франківськ, 2014 р.)

Студенти-міжнародники, учасники програми подвійних дипломів біля входу до Варшавського університету (Варшава, 2013 р.)

Викладач Варшавського університету Казімєж Вуйціцький в якості гостьового професора в рамках підготовки за програмою подвійних дипломів зі студентами-міжнародниками (Івано-Франківськ, 2013 р.)

Відкрита лекція викладача Варшавського університету, полковника Тадеуша Кшонстка (візит в якості гостьового професора в рамках підготовки за програмою подвійних дипломів) (Івано-Франківськ, 2013 р.)

Учасниця програми подвійних дипломів Іванків Юлія зі студентами з Києво-Могилянської академії (Варшава, 2013 р.)