Пізнавальна телепередача на ОТБ «Галичина» «Покуття: шлях до себе»

    8 грудня 2021 р. кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України і методики викладання історії Андрій Королько спільно з доктором історичних наук, професором, деканом факультету туризму Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Володимиром Великочієм взяв участь в інформаційно-аналітичній передачі обласного телебачення «Галичина» «Про головне в деталях». Тема телепередачі – «Покуття: шлях до себе».

    Під час розмови в студії було порушено низку актуальних питань, пов’язаних з вивченням історико-етнографічного району: походження назви та перші письмові згадки про Покуття; позначення Покуття на картах Європи ХVІ – ХVІІІ ст., окреслення його меж; напрями історико-краєзнавчих та етнографічних досліджень з вивчення Покуття; творчий доробок окремих дослідників з вивчення Покуття; дослідження історико-етнографічного району через проведення фольклорно-етнографічних фестивалів «Покутські джерела»; обряди і звичаї покутян; головна мета, цілі та структура новоствореної 10 листопада 2021 р. громадської організації «Всеукраїнське товариство «Покуття»; залучення в організацію діяльності товариства представників обласної і місцевої влади, голів територіальних громад Покуття; організація проведення Покутського форуму у м. Коломия 15 грудня 2021 р.

    Детальніше тема розмови – «Покуття: шлях до себе» телепередачі «Про головне в деталях» обласного телебачення «Галичина» за покликанням: https://www.facebook.com/watch/live/?extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&ref=watch_permalink&v=488197629227688