Презентуємо учням Єзупільської громади Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника

    Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника продовжує цілеспрямовані зустрічі із здобувачами середньої освіти Івано-Франківщини. Так, 20 березня проведено профорієнтаційну онлайн-зустріч із здобувачами середньої освіти Єзупільського та Поберезького ліцеїв Єзупільської селищної ради. Зустріч ініційована Факультетом історії, політології і міжнародних відносин в рамках проєкту «Університет кар’єри для учнів».

    До учнів звернувся проректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Едуард Лапковський. Він презентував майбутнім абітурієнтам останні здобутки Університету, його високі рейтингові місця серед закладів вищої освіти України. Учні дізналися про наявні спеціальності та освітні програми, які пропонує заклад вищої освіти для здобуття кваліфікаційного освітнього рівня «бакалавр» та «магістр», можливість одночасного здобуття освіти у європейських університетах, навчаючись на програмі подвійних дипломів. Особливу увагу проректор приділив особливостям вступної кампанії 2024, та комунікації Університету з майбутніми абітурієнтами.

   В продовження виступу проректора Університету Едуарда Лапковського, відповідальний секретар  приймальної комісії Факультету Роман Кобильник розповів про славну історію факультету, його традиції, потужний професорсько-викладацький склад, міжнародну студентську академічну мобільність, здатність реалізувати тут свої задуми і можливості і запросив здобувати вищу освіту на спеціальностях Факультету.

    Детальне представлення спеціальностей та освітніх програм, які можна опанувати на Факультеті історії, політології і міжнародних відносин надали здобувачам середньої освіти викладачі: доцент Андрій Міщук – «Середня освіта (Історія та громадянська освіта)»; старший викладач Роман Кобильник – «Історія та археологія»; професор Сергій Дерев’янко – «Політологія», «Політологія (Національна безпека)»; доцент Орест Бойчук – «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»; доцентка Ірина Серняк – «Міжнародні економічні відносини», «Управління міжнародним бізнесом».

    Особливого зацікавлення в учнів викликав виступ студентки 4-го курсу спеціальності «Середня освіта (Історія)» ОР «Бакалавр» (денна форма навчання) Мар’яни Перепічки. Вона поділилася своїми позитивними враженнями від навчання, чудовою атмосферою, яка панує серед студентів на Факультеті, наявністю різних заходів, конкурсів, участі в студентському самоврядуванні. Студентка поділилася враженнями від педагогічної практики, яку безпосередньо проходить зараз. Порекомендувала випускникам вступати на спеціальність «Середня освіта (Історія та громадянська освіта)», а також інші освітні програми Факультету історії, політології і міжнародних відносин.

    До учнів також звернулася доцентка кафедри філології Коломийського навчально-наукового інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Галина Волощук, яка подякувала за участь у грі-вікторині «Давній Галич» і наголосила на важливості вибору якісної освіти для сучасної молоді України. Саме на якісний європейський підхід зорієнтований Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.

    Висловлюємо щиру подяку за організацію зустрічі начальнику відділу освіти, культури, спорту та туризму Єзупільської селищної ради Регей Лесі Олексіївні, директорам і вчителям Єзупільського і Поберезького ліцеїв.