В університеті пройшли дні Франкофонії

    Щороку 20 березня у світі відзначають Міжнародний день Франкофонії. Це особлива дата для усіх, хто говорить, вивчає, любить французьку мову. З цієї нагоди сьогодні відбувся культурно-просвітницький захід за участі викладачів і студентів кафедри французької філології факультету іноземних мов Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, присвячений Міжнародному дню Франкофонії.

    У непростих умовах сьогодення, студентів і викладачів кафедри підтримують колеги з Франції, які взяли участь у заході. Зокрема, голова Міжнародної організації «Français sans frontières» (Франція) професор Бенджамен Бекнер та члени організації Клод Манжен і Жан Мази, які розповіли про можливості для студентів щодо стажування у літньому мовному таборі, де кожен буде мати можливість вдосконалити володіння французькою мовою через безпосереднє спілкування з носіями мови.

    За цією програмою вже відбувалися обміни студентів і викладачів кафедри французької філології.

    Також під час заходу студенти та викладачі презентували тематичні ательє, вікторини, декламації поезій, оскільки навчання іноземній мові включає ознайомлення здобувачів вищої освіти з реаліями країни, мову якої вони вивчають.