ПНУ у сімці кращих українських університетів за міжнародним рейтингом HE Higher Education Ranking!

    Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника вперше потрапив до міжнародного рейтингу закладів вищої освіти HE Higher Education Ranking та одразу зайняв у ньому високу позицію! Наш університет посів 7-ме місце серед усіх представлених у рейтингу ЗВО України. У загальному рейтингу серед усіх університетів ПНУ – 89-й! Всього, цьогоріч до рейтингу увійшло 303 університети.

    HE Higher Education Ranking є науковим, освітнім та дослідницьким проєктом, спрямований на оцінювання ЗВО відповідно до критеріїв та ключових індикаторів якості роботи, що охоплюють специфічні аспекти діяльності університетів з усього світу, з усіх континентів.

    На офіційному сайті міжнародного рейтингу університетів HE Higher Education Ranking опубліковано друге видання рейтингу, де оприлюднено інформацію про всебічну діяльність університетів у 2024 році.

    Університети, що потрапили до міжнародного рейтингу HE Higher Education Ranking, оцінювали за 25 критеріями та 177 індикаторами якості роботи, кожен з яких розкриває певні аспекти діяльності ЗВО. Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника набрав 6717 балів, з яких 690 – за дослідницьку діяльність, 560 – за якість викладання, 300 – за інноваційність та креативність.

    Додатково відзначимо, що метою міжнародного рейтингу HE Higher Education Ranking є розширення доступу до вищої освіти, підтримка інтернаціоналізації та наукових досліджень, вдосконалення навчального процесу в ЗВО.

    Першоджерело: https://ranking.heranking.com/2024/pnu.edu.ua