«Збережемо землю наших предків для наших нащадків»”. ІІ день біоекологічного хакатону від ПНУ

У дендрологічному парку «Дружба» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбувся фінальний день біоекологічного хакатону. Цього разу учасники мали можливість доторкнутися до екосистеми свого краю та ближче пізнати його біорізноманіття.

День розпочався із пізнавальної екскурсії територією. Молодь познайомилася з історією заснування парку, відвідала яблуневі сади, самостійно спробувала посадити дерева й прослухала цікаву лекцію про різновид пшениці й інших зернових культур. Захопливою частиною програми стало знайомство дітей з бджільництвом та відвідання справжньої пасіки. Учасники не тільки отримали майстер-клас по «приборканню» бджіл, але й самі поласували молодим липовим медом.

«Локація дендрологічного парку є надзвичайно цікавою для дітей, адже тут на власні очі можна дуже добре побачити та оцінити екосистеми, які зберігаються впродовж багатьох років. Важливо донести до дітей, що природу потрібно берегти й зробити все від нас залежне, аби зберегти землю наших предків для наших нащадків. Це не тільки пізнавальний хакатон, а й хороший спосіб трішки відволіктися нашій молоді від сучасних воєнних реалій», – Надія Різничук, науковий куратор дендрологічному парку.

Після обіду хакатонівці взяли участь в екологічному квесті, під час якого перевірили свої знання та позмагалися за призи. Після чого учасники пройшли експрес урок по приготуванню до походу та навіть розібралися як правильно складати намет.

Організатори планують проводити такі заходи регулярно та частіше знайомити молоде покоління з природними особливостями довкілля й заохочувати до дбайливого ставлення до усього живого.

«Насправді, якщо задуматися, то ми сьогодні маємо два фронти. З одного боку нам потрібно подолати російських варварів, які нищать нашу країну, а з іншої не варто забувати про варварів, які нищать довкілля України. Сьогодні всі ми починаємо розуміти що без довкілля ми не маємо майбутнього», – підкреслив напередодні ректор Університету Ігор Цепенда. Тож кожен з нас є бійцем цього фронту. Екологічного.