Участь наших студентів у життєдайному для міста Івано-Франківська проєкті TechFusion Hackathon

    24 квітня у рамках спільного проєкту від Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Університету Східної Англії та програми з розвитку стартапів Regina 4.0 було проведено івент тривалістю в один день – TechFusion Hackthon – створення проєктів для покращення розвитку і добробуту м. Івано-Франківська.

    Студенти другого і третього курсу спеціальності 014.03 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» Ангеліна Гуменяк (СОІ–21), Ангеліна Павлів (СОІ–22), Наталія Якубів (СОІ–32) і четвертого курсу спеціальності 291 Міжнародні відносини, суспільні комунікації і регіональні студії ОР «Бакалавр» Володимир Куртяник (МВ–43) стали частиною даного проєкту. В команді також була студентка першого курсу спеціальності 073 «Бізнес-адміністрування» ОР «Магістр» Лідія Ярема.

    За день студенти спільно з настановами менторів від Наукового парку ПНУ розробили проєкт та презентацію додатку – Citycheck (building a bridge between the citizens and the government), який дозволить вирішити окремі питання якісного функціонування інфраструктури та дорожнього транспорту м. Івано-Франківська. Зокрема, містяни зможуть безперешкодно попереджати про проблемні ділянки дороги, аварійні стани будівель та загалом дбати про комфорт свого міста.

    У Citycheck ви зможете мати власний профіль, де будуть доступні мапи, в яких можна буде ознайомитися із зручними місцями парковок для автомобілів, об’їздами проблемних ділянок доріг, позначками «петицій» до міськради про відновлення і реставрацію будівель та іншою необхідною інформацією заради покращеного розвитку і комфортного проживання у рідному м. Івано-Франківську.

    А тепер про враження студентів:

«Перш за все – будь-яка участь в подібних проєктах – це досвід. Досвід, що дозволяє спробувати себе в новій сфері, познайомитися з проактивними людьми, знайти однодумців і водночас людей з якими розходяться погляди – саме в такому середовищі створюється щось нове і реально круте і корисне. Ми змогли це зробити! Вдячний Прикарпатському університету та університету Східної Англії, а також своїй команді, за плідну і злагоджену роботу, Франківськ, чекай “Citycheck”! – підбадьорює капітан команди Володимир Куртяник.

«За 9 годин створити проєкт з бізнес-канвою, аналізом монетизації ринку та макетом додатку і презентувати його, спочатку звучить якось нереалістично. Але, практика показує, що це не про студентів нашого університету! Зокрема мені дуже пощастило з командою. Люди – титани, кожен з неймовірним досвідом та багажем знань, що готовий працювати для створення проєкту з нуля. Попри «гуманітарність» наших спеціальностей вдалося створити проєкт, який технічно корисний для міста. І, звісно, ми не могли не вкласти до нього «біль істориків» – реставрацію архітектури. Неймовірний досвід, неймовірні команди, неймовірні проєкти. Рада бути частиною цього шаленого потоку студентського креативу та викладацької підтримки» – зазначає Наталія Якубів.

«Неймовірно цікавий досвід, дуже пишаюся нашою командою! Ніколи й подумати не могла, що TeachFusion Hackathon може змінити моє бачення про навчання і карʼєру в цілому. Незабутні враження, багато цікавого, велика орієнтація на індивідуальність. Щиро дякую організаторам за ту атмосферу!» – зауважує Ангеліна Гуменяк.

«Участь в Tech Fusion Hachaton – це надзвичайна можливість і цінний досвід для мене. Я рада, що змогла долучитись до нього, адже тут зібрались найрозумніші та найталановитіші люди, готові реалізовувати свої ідеї та робити світ кращим. Хочу в першу чергу подякувати своїй команді: Наталії, Ангеліні, Володимиру та Лідії – тим людям, що на всі 100% вклались у розробку проєкту із вдосконалення Івано-Франківська. Ми здобули досвід та набули вмінь, корисних у будь-якій сфері. Приємним моментом було спілкування із представником Університету Східної Англії Фінбарном Картером, який поділився своїм досвідом та корисними порадами щодо реалізації нашого “Сіtycheck”. Щирі та позитивні люди, активна робота, розвиток і вдосконалення – це ті слова, які найкраще описують цей івент! – наголошує Ангеліна Павлів.

«TechFusion Hackathon був неймовірним досвідом! Працювати у команді над проєктом дозволило нам поєднати різноманітні ідеї та навички для досягнення спільної мети. Приємно було побачити, як спільна праця веде до створення нашого проєкту. Особливим моментом було спілкування з гостем з Англії, Фінбаром Картером. Його досвід та поради надихали та допомагали працювати над нашим стартапом з нової перспективи. Його присутність зробила цей Хакатон ще більш незабутнім та корисним» – підкреслює Лідія Ярема.