Прикарпатський – серед кращих в авторитетному міжнародному рейтингу U-Multirank 2022

    Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника покращив свої позиції і цього року посів 7-е місце серед університетів України в авторитетному міжнародному рейтингу U-Multirank 2022.

    Сьогодні міжнародний рейтинг U-Multirank опублікував оновлені дані рейтингування закладів вищої освіти за 2022 рік. Загалом до рейтингу увійшов 91 ЗВО України.

    Нагадаємо, що U-Multirank – це багатовимірний, керований користувачами міжнародний рейтинг вищих навчальних закладів. У ньому порівнюються результати діяльності вищих навчальних закладів за п’ятьма критеріями університетської діяльності: (1) навчання та викладання, (2) наукові дослідження, (3) передача знань, (4) міжнародна орієнтація та (5) залучення регіональних ресурсів.

    Високі оцінки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника за усіма п’ятьма групами критеріїв міжнародного рейтингу U-Multirank 2022 свідчать про гармонійний різносторонній розвиток Університету з орієнтацією як на якісну освіту, так і на розвиток наукової діяльності, міжнародної співпраці та регіону.

    Веб-інструмент U-Multirank дозволяє проводити порівняння на рівні Університету в цілому та на рівні конкретних навчальних програм. На основі емпіричних даних U-Multirank порівнює заклади зі схожими інституційними профілями («подібні з подібними») і дозволяє користувачам формувати власні персоналізовані рейтинги. Минулого року Університет займав 9 місце.

    Першоджерело:

https://www.umultirank.org/compare?trackType=compare&sightMode=undefined&mode=likewithlike&section=compareRanking&instutionalField=true&pref-4=1&pref-4=2&name=null&sortOrder=desc&sortCol=overallPerformance&country=78