Прикарпатський за підтримки партнерів продовжить розвивати китаїстику

    Ректор Університету, професор Ігор Цепенда 5 липня 2021 р. провів робочу зустріч зі своїм колегою, директором Інституту Конфуція Київського національного лінгвістичного університету, професором Юй Сінем. На ній також були присутні проректорка з наукової роботи Університету, професорка Валентина Якубів, доцентка кафедри загального та германського мовознавства факультету філології Університету Ірина Ілійчук та викладачі Інституту Конфуція Ан Дон і Дун Сюесун.

    У ході розмови ректор зазначив, що студенти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника з року в рік все більше виявляють зацікавленість у вивченні китайської мови. У контексті цього він підкреслив, що впродовж сімнадцяти років поспіль розвивається один із важливих для університету напрямів, який пов’язаний з викладанням китайської мови. Сьогодні близько сотні студентів вивчають китайську мову як другу іноземну. Студенти-китаїсти також беруть активну участь в олімпіадах з китайської мови, проводять різноманітні заходи з вивчення китайської мови та культури.

    За словами ректора, професора Ігоря Цепенди, важливою і потрібною платформою для розвитку китаїстики в регіоні є створений в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника в 2018 р. за підтримки Інституту Конфуція Київського національного лінгвістичного університету Центр китайської мови і культури.

    Директор Інституту Конфуція Київського національного лінгвістичного університету, професор Юй Сінь висловив вдячність керівництву Університету за багаторічну плідну співпрацю та зацікавленість у її розвитку. Він акцентував увагу на подальшому залученні волонтерів Інституту Конфуція до навчального процесу в Університеті для викладання студентам китайської мови.

    Також учасники робочої зустрічі обговорили низку партнерських проєктів щодо розвитку двостороннього співробітництва та популяризації китаїстики. Йшлося, зокрема, про створення Міжнародного українсько-китайського центру пленерного мистецтва у смт. Ворохті, участь студентів китайських університетів у Міжнародному центрі зустрічей студентської молоді України і Республіки Польща в с. Микуличині та багато інших цікавих ініціатив.