Інтерактив «Твори Василя Стефаника іноземною мовою»

    14 травня 2021 р. – 150-річчя від дня народження патрона нашого Університету Василя Стефаника. Цього дня студенти-міжнародники під керівництвом викладачів кафедри іноземних мов та перекладу розділили цю радість святкування з учнями старших класів Івано-Франківського ліцею ім. Р. Шухевича. Зустріч була організована завідувачкою кафедри іноземних мов і перекладу М.Р. Ткачівською та викладачами О.Б. Нич, В.І. Ницполь та Г.Я. Поглод. Школярі мали змогу ознайомитись із особливостями спеціальностей 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» та 292 «Міжнародні економічні відносини» та долучитись до читання Стефаникового слова різними мовами. Студенти Влад Паславський (МВ-22) та Андріана Колотило (МЕВ-31) ознайомили присутніх з короткою біографічною довідкою та особливостями перекладу новел Василя Стефаника англійською. Адже, як писала Леся Українка: «… Він уміє найпростішими засобами справити якнайбільше враження», а от перекласти ці засоби і цей стиль не так просто, тому студенти звернули увагу на труднощі перекладу, а згодом перейшли до читання перекладу новел англійською (читали: О. Лапковський (МЕВ-21, випускник цього ж ліцею), В. Волосюк, Л. Говера, В. Одінцова (МВ-32).

   Цікавим для школярів виявилось інсценування перекладу новели «The Schoolboy», яку підготували міжнародники першокурсники групи МВ-12, а також звучання новел Василя Стефаника іспанською мовою (читали студенти групи МВ-13 В. Куртяник, Л. Веремій та групи МВ-41 І. Багринівська).

  Світ новел Василя Стефаника відкрився в новому світлі для школярів та студентів. Надіємось, що через два роки ці десятикласники вже читатимуть Василя Стефаника у наших групах міжнародників разом з нашими викладачами кафедри іноземних мов і перекладу.