Участь викладачів Факультету у роботі журі Всеукраїнської краєзнавчої акції учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби»

Участь у роботі журі Всеукраїнської краєзнавчої акції учнівської молоді

23 січня 2020 р. у стінах Івано-Франківського обласного державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді члени журі, серед яких був і доцент кафедри історії України і методики викладання історії Андрій Королько, перевіряли роботи школярів, подані на конкурс І (регіонального) туру Всеукраїнської краєзнавчої акції учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби».

Відзначимо, що відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 03.05.2018 р. № 450 «Про затвердження Положення про Всеукраїнську краєзнавчу акцію учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби», наказу Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді від 22.10.2018 р. № 111-А «Про затвердження критеріїв оцінки краєзнавчо-дослідницьких робіт – учасників ІІ туру Всеукраїнського конкурсу в рамках акції «Українська революція: 100 років надії і боротьби» членами журі здійснювалася перевірка такого виду пошуково-дослідницьких робіт учнів.

Основним завданням акції «Українська революція: 100 років надії і боротьби» є: вивчення подій, фактів, наслідків та здобутків Української революції; сприяння науковим краєзнавчим дослідженням державотворчих процесів; формування ціннісних орієнтирів і почуття патріотизму у дітей та молоді на прикладах боротьби українського народу за самовизначення, соборність та державність України; сприяння вихованню у дітей та молоді активної громадянської позиції щодо зміцнення державності, почуття української ідентичності та національної самосвідомості; залучення учнівської молоді до вивчення історії рідного краю; створення умов для оволодіння учнями практичними навичками пошукової, дослідницької роботи, розширення напрямів краєзнавчих досліджень.

На І (регіональний) тур надійшло 27 робіт від експедиційних і пошукових загонів, різнопрофільних гуртків та окремих юних краєзнавців закладів освіти Івано-Франківської області. Аналіз краєзнавчо-дослідницьких робіт свідчить про зацікавленість учнівської молоді у вивченні історичної та культурної спадщини українського народу, а також володіння юними пошуковцями ефективними формами і методами краєзнавчих досліджень. Надіслані матеріали в цілому відповідають вимогам Положення про акцію і розкривають процеси пошукової та науково-дослідницької роботи юних краєзнавців.

  • Участь у роботі журі Всеукраїнської краєзнавчої акції учнівської молоді
    Участь у роботі журі Всеукраїнської краєзнавчої акції учнівської молоді