Угода з Культурно-просвітнім товариством «Кобзар» – Загреб

    За ініціативи викладачів кафедри музичної україністики та народно-інструментального мистецтва Навчально-наукового інституту мистецтв підписано Меморандум про наукову та культурну співпрацю між Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника та Українським культурно-просвітнім товариством «Кобзар» – Загреб (Республіка Хорватія).

    Упродовж останніх років викладачі та студенти Навчально-наукового інститут мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, зокрема кафедр музичної україністики та народно-інструментального мистецтва (завідувачка кафедри професор Віолетта Дутчак, професор Ольга Фабрика-Процька, квартет бандуристок «Ґердан»), методики музичного виховання і диригування (професор Ганна Карась), сценічного мистецтва і хореографії (ансамбль танцю «Дивоцвіт») неодноразово брали участь у наукових і мистецьких Маніфестаціях, Днях української культури, організованих Українським культурно-просвітнім товариством «Кобзар» – Загреб у містах Республіки Хорватія. Тож логічним кроком постало питання про укладення Меморандуму, який би дозволив розширити межі співпраці між університетом і товариством.

    У Загребі (Республіка Хорватія) відбулося погодження документів Меморандуму, попередньо підписаних Ректором Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника професором Ігорем Цепендою, які передав Президенту Українського культурно-просвітнього товариства «Кобзар» – Загреб п. Славкові Бурді старший викладач кафедри музичної україністики та народно-інструментального мистецтва Богдан Парумба.

    Найближчим часом планується зустріч і перемовини у м. Загреб між ректором Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника професором Ігорем Цепендою і Президентом Українського культурно-просвітнього товариства «Кобзар» – Загреб п. Славком Бурдою щодо обговорення й узгодження календарного і змістового плану наукового та культурного співробітництва, обміну досвідом в навчальній, дослідницькій та суспільній сферах, реалізації спільних програм та проєктів.