Спільне заняття студентів-магістрантів Прикарпатського та Чернівецького університетів із методики навчання історії

    1 квітня 2024 р. старший викладач кафедри історії України і методики викладання історії Богдан Паска провів семінарське заняття для студентів І курсу спеціальностей «Середня освіта (Історія)» ОР «Магістр» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Заняття відбулося в рамках реалізації програми внутрішньої академічної мобільності відповідно до розпорядження декана факультету історії, політології і міжнародних відносин Ігоря Гурака № 24 від 22 березня 2024 р.

    Із привітальним словом до учасників семінару звернулася доцентка кафедри історії України ЧНУ ім. Ю. Федьковича, гарантка освітньої програми «Середня освіта (Історія)» цього закладу вищої освіти Ганна Скорейко, яка побажала всім учасникам плідної та ефективної роботи. Семінарське заняття, яке стосувалося особливостей використання історичних карт та історичних джерел під час навчального процесу в профільній школі, пройшло у теплій і невимушеній атмосфері. Студенти ПНУ ім. В. Стефаника виступили із візуалізованими презентаціями, присвяченими методиці роботи з історичними картами, особливостям роботи з настінними та контурними картами, особливостям використання на уроках писемних документів, роботі з речовими джерелами на уроках історії. Натомість студенти ЧНУ ім. Ю. Федьковича зробили цінні доповнення, які стосувалися переважно особливостей інклюзивної освіти під час навчального процесу в ЗЗСО.

    На завершення Ганна Скорейко та Богдан Паска висловили сподівання про продовження тісної співпраці між освітніми програмами двох університетів, посилення обміну досвідом між студентами й викладачами.