Пізнавальні екскурсії студентів для учнів про життя і творчість Тараса Шевченка

    13, 14 і 15 березня в музеї Народної шани Тараса Шевченка в Народному домі «Просвіта» студенти факультету історії, політології і міжнародних відносин на чолі із заступником декана з виховної роботи, доцентом кафедри історії України і методики викладання історії Тамарою Галицькою-Дідух в рамках відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка провели дев’ять екскурсій для учнів (9 класу ліцею №11, 10-В класу ліцею №1, 8 класу ліцею №13, 5-А класу ліцею «1, 9 класу ліцею «11, 9-В класу ліцею «20, 6-В клас ліцею №10, Вищого художнього училища №3, 6-Б класу ліцею №1 Івано-Франківської міської ради) закладів загальної середньої освіти і закладів передвищої освіти обласного центру.

    Під час екскурсій стверджувалося, що у Шевченкові втілилося все: мова, історія, наші звичаї і традиції, наша мораль, етика й естетика, національна філософія, основи українознавства та державотворення, найвища духовність, наше минуле, сучасне і майбутнє. Студенти намагалися донести школярам не тільки біографію Кобзаря, але й те, що Т. Шевченко живе посеред нас, додає сміливості і впевненості і в умовах російської війни.

    15 березня голова обласного об’єднання всеукраїнського товариства «Просвіта» Михайло Січка вручив студентам грамоти. Із словами вдячності до студентів також звернувся декан факультету історії, політології і міжнародних відносин Ігор Гурак.