Літургія серця: вітаємо Олега Чуйка з 50-літнім ювілеєм!

    У Музеї мистецтв Прикарпаття триває виставка графіки та розпису на шовку Олега Чуйка – доктора мистецтвознавства, професора, завідувача кафедри дизайну і теорії мистецтв Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Вона присвячена 50-літньому ювілею митця і налічує майже пів сотні картин.

    Сьогодні ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда відвідав експозицію під назвою «Літургія серця» та особисто привітав із 50-річчям завідувача кафедри дизайну і теорії мистецтва Олега Чуйка, побажавши ювілярові невичерпного натхнення, подальшого успіху та творчого злету!

    Олег Чуйко досліджує проблеми історії української та європейської культури, сакрального мистецтва, а також актуальні питання сучасного мистецтва та дизайну. Він є автором багатьох монографій та наукових публікацій. Митець працює в галузі текстилю, зокрема, розпису на шовку, графіки та дизайну.

    Варто відзначити, що його роботи знаходяться в багатьох музеях та приватних колекціях України та закордоном. Виставка «Літургія серця», експонуватиметься у музеї мистецтв Прикарпаття до середини лютого.

    Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника висловлює свою подяку доктору мистецтвознавства, професору, завідувачу кафедри дизайну і теорії мистецтв Навчально-наукового інституту мистецтв Олегу Чуйку за вагомий внесок у розвиток кафедри дизайну і теорії мистецтва Навчально-наукового інституту мистецтв. Нехай кожен наступний етап вашої професійної діяльності приносить нові досягнення та теплі миті творчої наснаги. Зичимо вам невичерпного ентузіазму та безмежної радості від творчого процесу. Ваша праця надихає і робить наше університетське середовище більш креативним та привітним. Вітаємо з ювілеєм та бажаємо нових вершин у мистецькому світі!