Відбувся І етап всеукраїнської студентської олімпіади з педагогіки

    23 листопада викладачами кафедри педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика проведено І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з педагогіки. У ній взяли участь студенти різних спеціальностей з багатьох підрозділів університету (педагогічний факультет, факультет природничих наук, факультет історії, політології і міжнародних відносин, факультет філології, факультет математики та інформатики). Зокрема, в олімпіаді взяли участь студенти другого курсу спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» (денна форма навчання): Гасюк Назарій (СОІ–21), Біднік Анна (СОІ–22), Павлів Анна (СОІ–22) і Харченко Ольга (СОІ–22).

    Студенти змагалися у виконанні трьох етапів: самопрезентація «Учитель на освітньому фронті», теоретичний (тестування з педагогіки) та практичний етап. На розв’язання актуальних проблем національно-патріотичного та інших напрямів виховання була спрямована демонстрація конкурсантами виховних проєктів та фрагментів уроків з використанням інноваційних технологій.

    Під час самопрезентації учасники демонстрували своє бачення перспектив професійно-педагогічної діяльності на основі сучасних освітніх технологій і інновацій педагогіки, виявили досить високий рівень знань про поняттєво-категорійний апарат педагогіки, її теоретичні концепції, передовий педагогічний досвід тощо. Учасники олімпіади були готові до відповідей на поставлені запитання членів журі щодо презентованого проєкту. Відповіді були переконливими, лаконічними та змістовними. Кожне завдання журі оцінювало згідно розроблених критеріїв.

    Особлива увага зверталася на змістовність презентованого матеріалу, його відповідність темі, грамотне композиційне структурування, лаконічність, оригінальність і доступність сприйняття; рівень педагогічної майстерності і візуалізації.

    За результатами студентської олімпіади з педагогіки учасники були відзначені і нагороджені грамотами та подарунками:

    – І місце Анна Біднік, факультет історії, політології і міжнародних відносин (група СОІ–22);

    – ІІ місце Марія Мороз, факультет філології (група УМЛс/о–31), Ангеліна Павлів, факультет історії, політології і міжнародних відносин (група СОІ–22); Вероніка Озарко, педагогічний факультет (група ПО–32);

    – ІІІ місце Галина Курган, факультет філології (група УМЛс\о–21), Ірина Угорчук, фізико-технічний факультет.

    Всі інші учасники відзначені заохочувальними грамотами.