Університет продовжує популяризувати бадмінтон

    Сьогодні ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, голова обласної Федерації бадмінтону Ігор Цепенда в рамках проєкту «Бадмінтон і зір» зустрівся із депутаткою Івано-Франківської обласної ради Наталією Дьоміною, президентом федерації бадмінтону м. Івано-Франківська Дмитром Коротких, проректором з науково-педагогічної роботи та соціально-економічного розвитку Ярославом Шинкаруком та завідувачем кафедри методики та фізичної культури Університету Богданом Лісовським. За сприянням депутатки обласної ради Наталії Дьоміної вони всі разом відвідали і спільно подарували ліцеям Івано-Франківської міської ради №1, №2, №3, №25, українській гімназії №1, Івано-Франківському фізико-технічному ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради спортивні інвентарі для гри в бадмінтон. Це ракетки, волани та сітки. Кошти на це було виділено з обласного бюджету Івано-Франківської обласної ради.

    Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника продовжує популяризувати бадмінтон серед молоді та дітей шкільного віку. Підтримуючи масовий спорт та здоровий образ життя, Університет вважає важливим сприяти підготовці вчителів з фізичної культури та тренерів для проведення занять з бадмінтону зі школярами.

Під час відвідання шкіл, ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, голова обласної федерації бадмінтону Ігор Цепенда звернувся до школярів: «Ваші школи обрані як базові для тренувань гри в бадмінтон. Ми хочемо, щоб ви полюбили цю гру. Це є дуже важливим для вашого здоров’я і розвитку. Адже бадмінтон належить до тих видів спорту, які дозволяють зберегти добрий зір. Також гра у бадмінтон допоможе вам навчитися швидко приймати рішення, швидко мислити. Переконаний, що вам сподобається цей вид спорту і ви будете залучати до нього і своїх батьків. Ну а найкращі з вас зможуть піти далі – у спорт високих досягнень!».

    За кілька днів до цих шкіл приїдуть офтальмологи для діагностування зору школярів. Після певного проміжку часу вони знову перевірять зір дітей і проведуть діагностику того, наскільки він покращився внаслідок занять бадмінтоном.

    Нагадаємо, ініціатором проєкту «Бадмінтон і зір» виступив президент Федерації бадмінтону України Олексій Дніпров. Проєкт реалізують спільно Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Департамент освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА, обласна дитяча клінічна лікарня, обласне відділення Національного олімпійського комітету України, Івано-Франківське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.