ПНУ має своє телебачення Stefanyk-FM і вітає колег з професійним Днем!

    У День працівників радіо, телебачення та зв’язку на кафедрі журналістики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника презентували студентське телебачення Stefanyk-FM. Також цього дня було презентовано аудіоверсію гімну Університету, а ректор ПНУ Ігор Цепенда взяв участь у благодійному марафоні Телерадіокомпанії ВЕЖА. Тож Університет відтепер має власне ТБ!

«Щиро вітаю працівників радіо, телебачення та зв’язку із святом. Радий, що ми бачимо зростання професійного рівня з відкриттям телестудії Stefanyk-FM. Переконаний в тому, що ви, як наші майбутні журналісти, будете окрасою не тільки Прикарпаття, а й України. Хочу подякувати вашим наставникам, тому що без них не вдалося б сформувати вас. Концепція вашого навчання полягає в тому, що на кафедрі є потужні теоретики та практики, а найголовніше люди, які хочуть передати вам знання», – привітав студентів та викладачів ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда.

    За словами керівниці проєкту, доцентки Ірини Копистинської, воно запрацювало у жовтні, і студенти підготували вже 5 випусків інформаційних програм.

«Відеорепортажі, сюжети, актуальні інтерв’ю, – це те, що студенти вчаться робити практично, завдяки навчальній телестудії. Майбутні журналісти самостійно роблять готовий медійний продукт – від зйомки до монтажу цілісної програми. Переконана, що саме таке практично орієнтоване навчання допоможе їм стати успішними у професії», – каже Ірина Копистинська.

    На її переконання, створення студентського телебачення стало логічним продовженням такого практичного навчання і доповнило вже існуюче студентське радіо.

    Професорка кафедри журналістики Ганна Марчук також відзначає важливість студентського телебачення в освітньому процесі.

«Стратегія розвитку ПНУ як освітньо-наукового центру України, зорієнтованого на міжнародні стандарти України, отримала сьогодні новий інструмент – Студентське телебачення! Досвід Університету у реалізації проєктів якраз і допоміг нашим викладачам і студентам отримати грант від Університету Східної Англії для придбання техніки для студії», – наголосила Ганна Марчук.

    Кафедра журналістики висловила вдячність адміністрації і особисто ректору професору Ігорю Євгеновичу Цепенді за допомогу в технічному забезпеченні студентського телебачення та підтримку ініціатив кафедри журналістики.

    Програми студентського телебачення можна дивитися на ютюб-каналі Stefanyk-FM за покликанням https://www.youtube.com/@Stefanyk-FM

    Цього ж дня в Університеті було презентовано аудіоверсію гімну Університету. Виконує народний артист України, професор Михайло Кривень. Музичне аранжування Дениса Білієнка, слова Степана Пушика.

    Також у День працівників радіо, телебачення та зв’язку ректор ПНУ Ігор Цепенда взяв участь у благодійному марафоні Телерадіокомпанії ВЕЖА. Під час прямого етеру ректор відповів на низку запитань журналістів, зокрема, щодо Міжнародного наукового центру «Обсерваторія» на горі Піп Іван, щодо підсумків цьогорічної вступної кампанії в Університеті, щодо співпраці з релокованим у м. Івано-Франківськ на базу Прикарпатського національного університету Херсонським державним університетом, щодо дистанційної форми навчання для заочників та багато інших. Під час інтерв’ю ректор наголосив, що під час війни країна має чимало викликів і підкреслив важливість коректної і делікатної подачі інформації з відчуттям вразливості людей у нинішніх надскладних умовах.