Від імені українських волонтерів доцентка ПНУ Ірина Закутинська подякувала Президентці Словаччини за допомогу і підтримку

    У м. Києві доцентка кафедри географії та природознавства Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ірина Закутинська зустрілася з Президенткою Словацької Республіки Зузанною Чапутовою, щоб від імені українців, зокрема, Благодійної організації «Бердичівський благодійний фонд «Оберіг – 26», громадської організації «Моя 7 я» та Українського інституту в м. Братиславі подякувати Словаччині за допомогу Україні.

    Зустріч відбулася у Посольстві Словацької Республіки під час візиту Президентки до України. До цієї знакової події Ірина Закутинська залучила свою шестирічну донечку Соломійку.

«Гордою є та радію за словаків, які мають таку главу держави! Пані Зузанна, направду, є мудрим політиком, державником найвищого рівня. І в той же час, залишається тонкої душі людиною, сердечною, щирою, доброю жінкою, ім’я якій – Мама. Разом із донечкою Соломійкою я від імені українців, подякувала словакам за добросусідство, за суттєву підтримку у збройному виборюванні нашої та їх свободи, у встановленні миру в Європі. Така мета є досяжною, лише за умови здобуття ЗСУ Перемоги на полі бою. Це, на наше щастя, не лише розуміє, а в цьому переконана пані Президентка Зузанна Чапутова», – зазначила Ірина Закутинська після заходу у Посольстві Словаччини.

    Зі словами подяки та найкращими побажаннями Президентці було передано унікальну авторську колекцію срібних українсько-словацьких донатів. В металі закарбовано: «Перемогу здобувають нескорені! Мир оберігають небайдужі!». То ж Слава Україні! Героям Слава! Нехай живе та процвітає Словаччина!