В ПНУ розпочався тиждень Херсонського державного університету

    Сьогодні з публічної лекції ректора ХДУ, професора Олександра Співаковського «Лідерство крізь призму життя» в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника було розпочато Тиждень Херсонського державного університету.

    Що таке лідери сьогодення? Це люди, які здатні створювати, змінювати суспільний настрій або думку, переслідуючи при цьому конкретні цілі, формуючи нові ідеї та плани для їх успішної реалізації.

    Присутніми на заході були ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда, ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський, проректори університетів, викладачі та студенти.

«Ми розпочинаємо Тиждень присвячений нашим друзям та колегам з Херсонського державного університету, який є прикладом для багатьох закладів освіти і показує правильний шлях боротьби. Олександр Володимирович є не тільки очільником ХДУ, але й людиною, яка дуже багато зробила для того, щоб українська освіта сьогодні мала платформу для нової динаміки і продовжувала розвиватися. Я переконаний в тому, що кожен з вас, хто сьогодні тут присутній, розуміє, що таке лідерство, команда і як потрібно реалізовувати ті завдання, які стоять перед вами. Успіху та перемоги на усіх фронтах!», – побажав, відкриваючи Тиждень, ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда.

    На початку заходу ректор ХДУ Олександр Співаковський подарував ректору ПНУ Ігорю Цепенді книгу із символічною назвою «Чорний лебідь», де закладений глибокий сенс масштабного протистояння в історії Херсонського державного університету, йдеться про Хроніки релокованого вишу. Презентація цієї книги відбудеться в п’ятницю, 17 березня, в ауд. 257 навчального корпусу по вул. Шевченка, 14.

«Дякую усім, хто сьогодні приєднався до моєї публічної лекції «Лідерство крізь призму життя». У цій темі є багато широких аспектів, які можна трактувати по-різному, але найголовніше те, що лідерами ми не народжуємося, а стаємо. Варто знати, що тільки наш розвиток, наше самовдосконалення, клопітка праця, мотивація та натхнення робить з нас сильних особистостей», – підкреслив ректор Херсонського університету Олександр Співаковський.

    Надалі, опираючись на досвід та власне бачення, ректор розповів про те, на що варто звертати увагу, аби бути лідером.

    На зустрічі також говорили про вміння ставити правильні запитання правильним людям, важливість перерозподілу та делегування повноважень, рефлексію та роботу над собою. Про те, що помилки – це абсолютно нормально. Цього непотрібно боятися, але їх треба усвідомлювати і бути готовими до їх виправлення.

    Ректор ПНУ Ігор Цепенда запросив присутніх долучатися й до інших заходів, що пройдуть у межах Тижня ХДУ. Адже немає нічого кращого як пізнавати один одного, насолоджуватися діалогам та вивчати щось нове. Також ректор вкотре відмітив мужність і силу духу херсонських освітян: «Нещодавно ми з Олександром Володимировичем були в Херсоні. Там живуть мужні люди, які не тільки вистояли період окупації, боролися і очікували звільнення, а й зараз, у надскладних умовах, втримують життєдіяльність міста і області. Такий незламний дух є прикладом героїзму українського народу, що дозволяє усім нам відчувати впевненість у тому, що ми переможемо російського агресора і відбудуємо нашу країну».