Зустріч з випускниками закладів освіти Долинської міської територіальної громади у рамках проєкту «Університет для учнів»

    2 березня 2023 р. у рамках проєкту «Університет для учнів», який здійснює Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, представники Факультету історії, політології і міжнародних відносин за допомогою відео конференції Zoom зустрілись з майбутніми абітурієнтами – школярами закладів загальної середньої освіти Долинської міської територіальної громади. Зокрема, серед присутніх на заході були учні Долинських ліцеїв «Інтелект», №4, №5, №6 і №7, Малотур’янського ліцею, Лоп’янського ліцею, Княжолуцького ліцею.

    Старшокласників привітав декан Факультету Кугутяк Микола Васильович, який у своєму виступі ознайомив зі структурою Університету та Факультету. Микола Васильович акцентував увагу на тому, що Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника є класичним університетом та науково-освітнім центром, який орієнтується на міжнародні стандарти освіти.

    Відповідальний секретар відбіркової комісії Факультету історії, політології і міжнародних відносин, доцент кафедри історії України і методики викладання історії Андрій Міщук ознайомив присутніх із перевагами навчання у закладі вищої освіти та розповів про специфіку і умови цьогорічного вступу. Потенційні абітурієнти отримали корисну інформацію стосовно особливостей навчання та можливостей подальшого працевлаштування студентів та випускників освітніх програм, які реалізуються колективами кафедр Факультеті історії, політології і міжнародних відносин.

    Про освітні програми Факультету історії, політології і міжнародних відносин: Історія та археологія, Середня освіта (Історія), Політологія, Політологія. Національна безпека, Міжнародні відносини, Міжнародні економічні відносини присутнім розповіли викладачі Факультету Роман Кобильник, Андрій Королько, Василь Климончук, Оксана Когут-Ференц, Сергій Васильченко.

    Особлива подяка начальнику управління освіти Долинської територіальної громади Сайку Ігорю Івановичу та директорам і вчителям за сприяння у проведенні зустрічі.