Другий рік поспіль науковці університету в ТОП-2% світового рейтингу найбільш цитованих вчених

     Троє науковців Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника – професор Володимир Лущак, доцент Олег Лущак та доцентка Тетяна Татарчук увійшли у ТОП-2%  найвпливовіших (найцитованіших) науковців у своїх галузях у 2022 р. Варто зазначити, що вищеназвані науковці вже другий рік поспіль займають у світовому рейтингу такі високі позиції.

    Цитованість (кількість посилань інших дослідників на наукові статті автора) – це показник, який значною мірою демонструє наскільки наукові дослідження певного автора затребувані та цікаві іншим дослідникам у галузі. Зокрема, дослідники цитують (посилаються на) інші статті для трактування своїх наукових результатів чи розробки/доповнення/спростування нових наукових ідей та гіпотез, з яких використовують методологічну базу тощо.

    Загалом до рейтингу увійшло 107 науковців зі всієї України і їх список другий рік поспіль очолює професор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Володимир Лущак.

    За даними наукометричної бази Scopus професор В. Лущак має понад 8665 цитувань, 222 індексовані публікації та індекс цитування (h-індекс) – 43.

    Доцент Олег Лущак має понад 3663 цитувань, 127 індексовані публікації та індекс цитування (h-індекс) – 31.

    Доцентка Тетяни Татарчук має 2546 цитувань, 74 індексовані публікації та індекс цитування (h-індекс) – 29.

    Загалом зазначимо, що щорічний рейтинг науковців за рівнем цитованості їхніх праць складається дослідниками Стенфордського університету та аналітиками видавництва Elsevier та SciTech Strategies. Рейтинг базується на аналізі близько 7 млн. профілів науковців у наукометричній базі Scopus, з яких за відібраними критеріями цитованості (загальна кількість цитувань, h-індекс, кількість цитувань із врахуванням співавторів та місця автора у списку співавторів та ін.) сформовано рейтинг понад 200 000 найбільш цитованих науковців.

    Рейтинговий список включає більш, ніж 200 тисяч вчених з усього світу, які розподілені за 22 науковими напрямками, розділених на більш, ніж 175 конкретних галузей.

    Вітаємо наших науковців та пишаємося їхніми високими досягненнями!

    Першоджерело: https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/4