Прикарпатський реалізовуватиме нові проєкти в сфері туризму

    Сьогодні ректор Університету, професор Ігор Цепенда провів робочу зустріч з головою правління Громадської спілки «Всеукраїнська асоціація гідів» Яніною Гавриловою. На ній також були присутні декан факультету туризму, професор Володимир Великочий; заступниця декана, кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри готельно-ресторанної та курортної справи Раїса Загнибіда; кандидатка економічних наук, доцентка кафедри готельно-ресторанної та курортної справи Лілія Лояк та тренер-методист ГС «Всеукраїнська асоціація гідів» Вячеслав Арещенко.

    Учасники зустрічі обговорили основні напрями партнерства у сфері туризму. Зокрема, йшлося про спільні проєкти з підготовки професійних гідів та фахівців з надання послуг гастрономічного туризму. Під час розмови присутні підкреслили важливість реалізації партнерських проєктів, які в подальшому будуть сприяти не лише підготовці високопрофесійних фахівців у туристичній сфері, а й сприятимуть розвитку територіальних громад краю.

    Ректор Університету Ігор Цепенда звернув увагу представників Громадської спілки «Всеукраїнська асоціація гідів» на міжнародні проєкти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника – міжнародний науковий центр «Обсерваторія» та міжнародний центр зустрічей студентської молоді України та Польщі. У контексті цього він зауважив, що вони є добрим майданчиком для розвитку двостороннього партнерства.

    Зі свого боку голова правління Громадської спілки «Всеукраїнська асоціація гідів» Яніна Гаврилова зауважила, що організація представляє українських гідів на міжнародному рівні і є дійсним членом двох авторитетних об’єднань – WFTGA (Всесвітня федерація туристичних асоціацій гідів та WFTGA (Всесвітня федерація туристичних асоціацій гідів)). Методисти-викладачі Спілки проводять навчальні лекції, екскурсії та тренінги для гідів, а також здійснюють підготовку гідів за програмою, яка відповідає сучасним вимогам та стандарту ДСТУ 15565:2016. Яніна Гаврилова висловила зацікавленість у співпраці з факультетом туризму та втіленні спільних проєктів.

    На завершення зустрічі ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда та голова правління Громадської спілки «Всеукраїнська асоціація гідів» Яніна Гаврилова підписали Меморандум про співпрацю.