Європейський університетський альянс EDUC запросив Прикарпатський університет до асоційованого партнерства

    Днями відбулися онлайн-зустрічі, які стали ще однією видатною подією для Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника в контексті налагодження та розширення міжнародної співпраці.

    Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника запросили на засідання Керівного комітету Європейського університетського альянсу EDUC (European Digital UniverCity), учасниками якого є вісім європейських університетів-партнерів (https://educalliance.eu/). Серед них і Університет Масарика Чеської Республіки, з яким у липні цього року Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника розпочав налагоджувати ділові відносини.

    У ході засідання перша проректорка Університету, професорка Валентина Якубів та директорка Проектно-освітнього центру «Агенти змін», доцентка кафедри фінансів Світлана Кропельницька презентували діяльність Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника на міжнародній арені.

    Валентина Якубів повідомила учасникам засідання про міжнародні рейтингові позиції Університету, його навчальну та наукову інфраструктуру, членство у міжнародних консорціумах. Особливу увагу приділила інформуванню партнерів Європейського університетського альянсу EDUC про найважливіші й наймасштабніші проєкти Університету та запропонувала напрями діяльності для майбутнього співробітництва.

    Серед них: обмін кваліфікацією (стажування) з іноземними та вітчизняними партнерами, семінар; онлайн і офлайн мобільність студентів і співробітників; налагодження партнерства в проєктній діяльності; спільні наукові проєкти; літня та зимова школи; менторство (міждисциплінарні хаби, стартапи); відкриття дослідницьких груп та призначення запрошених професорів (мікрогранти).

    Під час зустрічі учасникам розповіли також історію успіху Проектно-освітнього центру «Агенти змін» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та можливості участі у спільній науковій, освітній та проєктній діяльності, проведенні міжнародних віртуальних смарт-конференцій, започаткованих в Університеті спільно ГО «Орієнтири сталого розвитку» за повністю оновленим форматом

«Наші проєктні пропозиції, насамперед, стосуються розвитку туристичної сфери, креативних індустрій, сфери освіти та науки, розвитку навиків проєктної грамотності та англійської мови для проєктних менеджерів, що плануємо запровадити на основі власного посібника «Керівництво з управління проєктами розвитку»», – зауважила Світлана Кропельницька.

    Голова Керівного комітету EDUC, віце-президент з міжнародних зв’язків Потсдамського університету, професор Флоріан Швайгерт та партнери альянсу висловили зацікавленість у налагодженні зв’язків з Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника для встановлення тісного партнерства.