Викладачі та студенти Факультету взяли участь у Міжнародній міждисциплінарній школі молодих учених

    Центр медієвістичних студій (ЦМС) Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника долучився до співорганізації та участі Міжнародної міждисциплінарної школи молодих учених «Латвія-Україна: на перехресті історії і культури», котра упродовж 1–5 серпня 2022 року проходила на базі Латвійського університету у місті Рига. Мета проведення заходу передбачала ґрунтовніше ознайомлення зі сторінками української та латвійської історій.

    У роботі Школи взяли участь представники Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Латвійського університету, Варшавського університету, Університету Марії-Склодовської Кюрі у м. Любліні, Інституту історії Національної Академії наук України із м. Києва, Університету Казимира Великого у м. Бидґощі, Університету Міколая Коперніка із м. Торуні, Даугавпілського університету, Латвійського історичного архіву Національного архіву Латвії у Ризі.

    Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника на міжнародному форумі представляли – професор кафедри всесвітньої історії Факультету історії, політології і міжнародних відносин, директор ЦМС Мирослав Волощук (виступив з лекціями: «Загальна історія Карпатського краю до 1569 року» та «Князі-бастарди та позашлюбні відносини на Русі Х – ХІІІ ст.»); фахівчиня ЦМС, кандидатка історичних наук Ірина Тимар (провела практичне заняття «Методологія дослідження образу половців у джерелах Русі та латинських текстах (ХІ – XV ст.)»); студентка 4 курсу Факультету історії, політології і міжнародних відносин Анастасія Боцвінок (виступила з доповіддю «Історичні зв’язки Руси і Болгарії в Х столітті»); студентка 4 курсу Факультету історії, політології і міжнародних відносин Маргарита Кас’яненко (виступила з доповіддю «Gente Roxolani, Natione vero Poloni. Ідея “сарматизму” в житті еліт Речі Посполитої XVI – XVIII ст.»).

    У рамках програми Школи усі учасники прослухали лекції з історії, культурології, психології, мистецтва України і Латвії. Студенти виступали зі своїми темами доповідей.