Світлана Матвієнків – експерт із акредитації кваліфікаційних центрів Національного агентства кваліфікацій

    В Україні побільшало експертів із акредитації кваліфікаційних центрів. На засіданні Національного агентства кваліфікацій 4 квітня 2022 р. прийнято рішення за результатами конкурсного відбору внести до Реєстру кваліфікацій 8 нових експертів, які незважаючи на обстріли, повітряну тривогу і реальну небезпеку відвідували семінари і проходили оцінювання. Географія сміливих експертів – Київ, Одеса, Рівне, Дніпро, Тернопіль, Івано-Франківськ. Серед них і доцент кафедри політичних інститутів та процесів Факультету історії, політології і міжнародних відносин Світлана Миколаївна Матвієнків.

    Експерти із акредитації кваліфікаційних центрів – це особи, без яких запуск визнання самоосвіти неможливий. Адже саме вони встановлюватимуть чи відповідає конкретний кваліфікаційний центр вимогам законодавства і чи спроможний він присвоювати професійні кваліфікації. Раніше в Україні таких експертів не існувало, тому Національне агентство кваліфікацій докладає максимум зусиль, аби навчити експертів та надати їм всі необхідні знання.

    Наразі в Реєстр кваліфікацій внесено 91 експерт, які готові до проведення акредитаційних експертиз.

    Професорсько-викладацький колектив і студенти Факультету історії, політології і міжнародних відносин вітають Світлану Миколаївну Матвієнків із її включенням до Реєстру експертів із акредитації кваліфікаційних центрів Національного агентства кваліфікацій та зичать плідної праці у цій украй важливій у нашій державі установі!