Підписано угоду про співпрацю з Солотвинською ТГ

    Через Проектно-освітній центр «Агенти змін» Університет продовжує плідно працювати над підвищенням рівня інноваційності та конкурентоспроможності економіки нашого регіону. Вже близько 20-ти територіальних громад стали партнерами Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

    6 серпня 2021 р. в Університеті відбулася чергова робоча зустріч з питань розвитку співпраці з територіальними громадами Івано-Франківщини. У ній взяли участь з боку Унівесритету – ректор Ігор Цепенда, директорка Проектно-освітнього центру «Агенти змін», доцентка кафедри фінансів Світлана Кропельницька, фахівчиня Центру, доцентка кафедри фінансів Тетяна Солоджук, директор Наукового парку «Прикарпатський університет» Роман Бубна; з боку Солотвинської ТГ – селищний голова Солотвинської ТГ Манолій Піцуряк, заступник селищного голови Юрій Іванишин, головний спеціаліст відділу економіки та соціально-економічного планування Микола Скиданюк.

«Місією Прикарпатського університету, окрім освіти і науки, є підтримка регіону. Ми всі взаємозалежні. Не буде регіону – не буде Університету. Ми зацікавлені в тому, щоб в першу чергу, територіальні громади розвивалися. Університет має напрацьований досвід. Ми маємо фахівців, котрі готові підтримувати ОТГ і надавати їм допомогу, зокрема, в підготовці спеціалістів, проєктній та грантовій роботі», – зазначив ректор університету Ігор Цепенда.

    У ході зустрічі обидві сторони окреслили основні напрями та перспективи співпраці науковців Університету із місцевою громадою для розвитку регіону. Зокрема, йшлося про проєкти з розвитку зеленого туризму, питань екології та історичної спадщини, залучення шкільної молоді до проєкту «Бадмінтон і зір». Щодо останнього – це спільний проєкт Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні та обласного відділення Національного олімпійського комітету України, ініційований президентом федерації бадмінтону України Олексієм Дніпровим.

    Під час розмови директорка Проектно-освітнього центру «Агенти змін» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, доцентка кафедри фінансів Світлана Кропельницька зауважила, що відповідно бази даних більше ста студентів Університету є жителями громади і вони мали би чудову нагоду зробити багато корисного для розвитку ТГ, а також проходити практику за місцем проживання, що в свою чергу сприятиме впровадженню їх власних проєктів.

    Зі свого боку селищний голова Солотвинської ТГ Манолій Піцуряк висловив вдячність керівництву Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника за бажання допомагати розвиватися громадам і побажав усім у подальшому плідної співпраці.

   На завершення зустрічі Ігор Цепенда і Манолій Піцуряк підписали двосторонню угоду про співпрацю між Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника та Солотвинською ТГ.