Всеукраїнський день поезії в Інституті мистецтв

    21 березня з нагоди Всеукраїнського дня поезії в межах «Творчих четвергів» у концертній залі Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбулася творча зустріч з письменником, заслуженим працівником культури України, заступником голови Національної спілки письменників України Ярославом Ткачівським. Модератором зустрічі виступив директор Навчально-наукового інституту мистецтв, кандидат історичних наук, доцент Володимир Федорак, який розказав декілька слів про відомого українського письменника – поета, прозаїка, пісняра, який є автором більше 50 поетичних і прозових книжок, також 11 збірників пісень та романсів, а це понад 150 пісень.

    В авторському прочитанні присутні прослухали нові поезії духовної, громадянської та любовної тематики. Музичними обрамленням зустрічі було виконання пісні на слова Ярослава Ткачівського, музика Остап’юка «Прости нас, Боже…» у виконанні ансамблю бандуристок «ҐЕРДАН» (керівник – докторка мистецтвознавства, професорка Віолетта Дутчак).

    Студенти кафедри сценічного мистецтва і хореографії декламували вервичку творів автора. Зокрема, духовної тематики – «Марення янгола» Назарій Тимків, новелу «Натільний хрестик» Романа Кортула та Назарій Тимків, патріотична лірика – «Жито як символ життя», «Пісня про Україну», «Йду знов в бій» Ольга Стрембіцька, Дарина Сак та Юлія Півторак.

    Назарій Тимків на воєнну тематику виконав пісню на музику Дмитра Циганкова «Україні служити солдатом».

    Власним прочитанням творів Ярослава Ткачівського поділилась і кандидатка мистецтвознавства, доцентка, заслужений працівник культури України, завідувачка кафедри сценічного мистецтва і хореографії Надія Кукурудза.

    Ліричні вірші письменника покладені на музику багатьма відомими композиторами і музикантами, його пісні та романси виконують народні та заслужені артисти України, інші відомі співаки, а деякі твори поета-пісняра — стали вже хітами. Так, пісня «Волошки», автором якої є Ярослав Ткачівський, стала весільною, а згодом – народною піснею.

    Творчість поета-пісняра викликала щире захоплення всіх, хто любить і шанує його талант.

    З метою підтримки наших Збройних сили України, у залі була скринька, куди можна було задонатити. Зібрані кошти будуть передані нашому землякові Тарасові Панькові та його побратимам з 52-го стрілецького батальйону 63 бригади на придбання антидронової системи РЕБ.