Вчена рада Факультету: нові виклики у новому навчальному році

    21 вересня 2023 р. відбулося засідання Вченої ради Факультету історії, політології і міжнародних відносин. Оскільки захід проходив у змішаному форматі, то викладачі Факультету могли доєднатися в режимі онлайн. На порядку денному – доповідь декана Факультету проф. М.В. Кугутяка «Про діяльність колективу Факультету історії, політології і міжнародних відносин за період 2022–2023 навчального року та завдання на новий 2023–2024 навчальний рік».

    На початку свого виступу Микола Васильович звернув увагу на серйозні виклики, з якими зіткнувся колектив Факультету у попередньому 2022–2023 навч. році, пов’язаної з повномасштабною російсько-українською війною. У зв’язку з цим виникали окремі труднощі з умовами прийому вступної кампанії 2023 р. Остання складова мала свої особливості: незначним виявилося державне замовлення або взагалі було відсутнє на окремі спеціальності ОР «Бакалавр» і ОР «Магістр»; часткове зменшення заяв абітурієнтів відносно минулорічної вступної кампанії, особливо тих, хто поступав на ОР «Бакалавр».

    Декан Факультету проф. М.В. Кугутяк за допомогою візуалізованої презентації ознайомив усіх присутніх з результатами прийому абітурієнтів на спеціальності Факультету історії, політології і міжнародних відносин освітніх рівнів «Бакалавр» і «Магістр». Проф. М.В. Кугутяк подякував за віддану працю усіх працівників відбіркової комісії Факультету історії, політології і міжнародних відносин. Декан факультету відзначив, що на цьому профорієнтаційна робота в умовах повномасштабної російсько-української війни не повинна зупинятися, слід використовуватися новітні форми методичної рекламно-інформаційної кампанії та комунікаційної роботи для привернення уваги абітурієнтів стосовно вступу на спеціальності Факультету історії, політології і міжнародних відносин.

    У другій частині своєї доповіді декан Факультету сфокусував увагу на таких аспектах, пов’язаних з працею професорсько-викладацького колективу і студентства у попередньому 2022–2023 навч. році: акредитація освітніх програм спеціальностей Факультету; результати студентських конкурсів, грандів, проєктів; результати студентської літньої заліково-екзаменаційної сесії та нові виклики в освітньому процесі в умовах війни; здобутки і досягнення колективу Факультету в науковій діяльності.

    В обговоренні виступу взяли участь завідувачі та викладачі кафедр Факультету історії, політології і міжнародних відносин І.Я. Райківський, О.С. Жерноклеєв, В.Й. Климончук, Л.І. Михайлишин, Ю.В. Кобець, Г.В. Стефанюк сенатор факультету Бариляк А. та в.о. заступника декана Факультету доц. А.І. Міщук. Зокрема, Андрій Іванович звернув увагу на організацію початку нового навчального року, ознайомив колектив Факультету з низкою наказів і розпоряджень керівництва Університету.