Онлайн-консультація щодо перевірки дипломних робіт та вступної кампанії у магістратуру в 2023 р.

    9 травня 2023 р. на Факультеті історії, політології і міжнародних відносин відбулася онлайн-консультація з приводу актуальних питань перевірки дипломних (бакалаврських) робіт на визначення рівня унікальності та вступної кампанії у магістратуру 2023 року. На ній були присутні 57 студентів випускників ОР бакалавр всіх спеціальностей факультету.

    Під час консультації директор Наукової бібліотеки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Дзумедзей Роман Олексійович у своїй презентації на тему: «Бакалаврська робота: плагіат, самоплагіат чи оригінальність?» нагадав випускникам вимогами щодо академічної доброчесності, які діють у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника. Окремо акцентував увагу на технічних особливостях перевірки кваліфікаційних робіт на рівень унікальності. Про базові поняття й вимоги щодо академічної доброчесності в закладах вищої освіти проінформував присутніх голова Комісії з питань етики та академічної доброчесності Університету професор, завідувач кафедри всесвітньої історії Олег Станіславович Жерноклеєв.

    ‪‪Відповідальний секретар відбіркової комісії Факультету історії, політології і міжнародних відносин, доцент кафедри історії України і методики викладання історії Андрій Міщук та відповідальна за реєстрацію на ЄВІ та ЄФВВ Грушко Оксана Дмитрівна ознайомили присутніх з особливостями вступу у магістратуру в 2023 р. та реєстрації випускників на ЄВІ та ЄФВВ. Наприкінці зустрічі спікери відповіли на запитання присутніх.