Студентів нашої військової кафедри навчають пілотуванню дронами

    Студенти військової кафедри Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника почали освоювати навички конструювання та керування безпілотними летальними апаратами (БПЛА). Адже у сучасній війні кожен її учасник має знати базові навички використання безпілотників. Спеціальні курси проходитимуть раз на тиждень і триватимуть два місяці. Проводить їх інструктор з пілотування Ігор Довганюк.

    На першому занятті студенти розглянули класифікацію дронів, у залежності від поставленої задачі. Зокрема, це розвідка, атака, розмінування.

    Під час занять було детально розібрано будову різних типів БПЛА, проаналізовано вартість дронів та їх комплектуючих, нюанси та особливості їхньої експлуатації. Особливу увагу було приділено засобам боротьби з БПЛА та варіантам їхньої протидії.

    Заняття триватимуть дві години на тиждень. І складатимуться з курсів теорії, конструкторської частини (паяння, збирання, ремонт та прошивка дронів) та практики у пілотуванні.

    За словами інструктора з пілотування Ігоря Довганюка, навчитися керувати безпілотниками можуть люди й без досвіду. Це – машинальні уміння, які відпрацьовуються на симуляторі.

    Після закінчення навчання учасники курсів отримають сертифікат про їхнє проходження.