Ректор взяв участь у роботі Європейського конгресу самоврядування та врученні престижних премій «Спільна справа»

    6 березня у польському містечку Міколайки розпочався VII Європейський конгрес органів місцевого самоврядування, у роботі якого взяв участь ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда. Адже однією з трьох стратегічних місій Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника є вплив на розвиток регіону, а співпраця з головним організатором конгресу, давнім партнером ПНУ Інститутом Східноєвропейських досліджень допомагає нашому Університету реалізувати інноваційну складову державного інвестиційного проєкту Міжнародного центру зустрічей студентської молоді України та Польщі. Також студенти Університету – єдині серед студентів українських закладів вищої освіти отримують стипендії Фонду Інституту Східноєвропейських досліджень – 1000 доларів.

    Два дні конгресу в Міколайках – це понад 100 дискусій, у яких беруть участь близько 1500 учасників.

    Завершенням першого дня роботи форуму стало традиційне урочисте вручення нагород. Ректору Прикарпатського національного університету імені Василя Стфеаника Ігорю Цепенді було надано честь вручити премію «Спільна справа» Польщі та України у категорії «Людина» Державному секретарю Міністерства внутрішніх справ та адміністрації, урядовому уповноваженому у справах біженців війни з України пану Павлу Шефернакеру.

    Голова Програмної ради Економічного форуму, керівник Інституту Східноєвропейських Досліджень Зигмунт Бердиховський представив ідею премії, а Ігор Цепенда перед врученням у свою чергу зазначив: «Допомога польського суспільства українським родинам, які знайшли прихисток у Польщі, не можна розглядати лише з точки зору забезпечення їм побутових умовов. Треба розглядати цей вчинок як захист від геноциду, як збереження генофонду української нації від знищення з боку росіян».

    Також цього вечора було вручено нагороду в категорії «Місцеве самоврядування» маршалку Вармінсько-Мазурського воєводства пану Густаву Мареку Бжезіні. У номінації «Самоврядування» переможцем стало місто Перемишль. В категорії «Громадська організація» переможцем було визнано фундацію Siepomaga. В категорії компаній премію отримала компанія POLREGIO.