Щороку четвертої суботи листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 рр.

    Цьогоріч загальнонаціональна міжнародна акція «Запали свічку пам’яті» відбувається в умовах жорстокої агресивної війни путінської росії проти Демократичної та Незалежної України. Сьогоднішні покоління добре розуміють, що ворог хоче знищити нашу державу, мову, культуру, національну ідентичність.

    Напередодні в Меморіальному сквері м. Івано-Франківська викладачі та студенти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника за ініціативи Факультету туризму запалили свічки пам’яті та помолилися за душі українців, які були знищені радянським терористичним режимом.

    Голодомор 1932–1933 рр. був злочином радянської влади, який вважається одним із найбільш жорстоких та масштабних злочинів проти людяності ХХ ст. Комплексно спланований та реалізований геноцид українського народу щодня забирав понад тисячу життів. У результаті померли мільйони й ще більше – не народилися. Такою була ціна, яку українці «платили» за спробу відновити свою національну незалежність у 1917–1920 рр.