Зустріч з випускниками Трацького ліцею Матеївецької ТГ в рамках онлайн-зустрічі «Обери своє майбутнє»

    1 квітня 2022 р. доцент кафедри історії України і методики викладання історії Андрій Королько долучився до онлайн-зустрічі «Обери своє майбутнє» з випускниками та педагогами Трацького ліцею Матеївецької сільської ради Коломийського району Івано-Франківської обл., організованої Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника.

    Провідний фахівець з профорієнтації Інституту післядипломної освіти та довузівської підготовки Галина Волощук та відповідальний секретар Приймальної комісії Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Едуард Лапковський ознайомили присутніх із перевагами навчання в Університеті та розповіли про специфіку і умови цьогорічного вступу. Зокрема, відповідальний секретар Приймальної комісії Едуард Лапковський зупинив свою увагу на оновлених вимогах прийому вступу в умовах воєнного стану, вказавши, що 24 березня 2022 р. Верховна Рада України ухвалила законопроєкт № 1732, який дозволяє одноразову зміну алгоритмів вступу до університетів і складання ДПА. Наразі МОН України спільно з Комітетом освіти, науки та інновацій Верховної Ради України, освітянами, експертами та батьками в оперативному режимі працює над остаточним механізмом вступу у 2022 р. Його розробка знаходиться на фінальній стадії, і вже найближчим часом він буде презентований.

    З презентації, представленої А. Корольком, потенційні абітурієнти отримали корисну інформацію стосовно особливостей навчання та можливостей подальшого працевлаштування студентів та випускників освітніх програм, які реалізуються колективами кафедр Факультету історії, політології і міжнародних відносин.