Участь у дискусійному ток-шоу ОТБ «Галичина» «Чи повернеться “Дністер” в історичні береги?»

    15 січня 2022 р. кандидат історичних наук, доцент О.І. Єгрешій взяв участь в суспільно-політичному ток-шоу обласного телебачення «Галичина» «Позиція Галичини». Архітектори, правники, громадські діячі, митці, реставратори, історики та забудовники під час ток-шоу на тему «Чи повернеться “Дністер” в історичні береги?» дискутували про майбутнє однієї з найбільш представницьких та знакових споруд м. Івано-Франківська – готель «Дністер». Будинок готелю «Дністер» («Австрія», «Одеса», «Варшава») споруджено за проєктом архітектора Фредерика Януша та відкрито 1 травня 1914 р. На той час це був один із найкращих готелів у місті. У цій будівлі 3 січня 1919 р. під час засідання Української Національної Ради ЗУНР було схвалено історичний Універсал про Злуку з Українською Народною республікою (УНР). Тут проживали президент ЗУНР Євген Петрушевич, голова Державного секретаріату ЗУНР Сидір Голубович, а також зупинялись Михайло Грушевський, Симон Петлюра, Володимир Винниченко, Євген Чикаленко.

    Лейтмотив дискусії – це реставрація, реновація чи реконструкція? Під час розмови в студії було порушено низку актуальних питань, пов’язаних з майбутнім розвитком цієї споруди, яка на сучасному етапі зазнає суперечливого модерного втручання, а відтак є загроза втрати автентичності цієї споруди.

    Детальніше тема дискусійної розмови – «Чи повернеться “Дністер” в історичні береги?» суспільно-політичного ток-шоу обласного телебачення «Галичина» «Позиція Галичини» за покликанням: https://www.youtube.com/watch?v=739Z7qK2Whg