Навчальна практика студентів в управлінні міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської ОДА

Студенти спеціальності «Міжнародні економічні відносини» Факультету історії, політології і міжнародних відносин успішно завершили проходження навчальної практики в управлінні міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації. Дана практики є особливою для студентів, адже ключовим у ній є вироблення фахових умінь та навичок щодо поглибленого вивчення міжнародного співробітництва з країнами ЄС. Івано-Франківська область має потужний досвід міжрегіональної співпраці з країнами ЄС в сфері освоєння і реалізації проектів транскордонного та єврорегіонального співробітництва, при чому масштаби такої діяльності постійно зростають. Міжрегіональна співпраця з європейськими партнерами надає області широкі можливості щодо налагодження тісних зв’язків в сфері реалізації економічного та інвестиційного потенціалу краю; запозичення досвіду у сфері ведення бізнесу, а також впровадження сучасних методів виробництва з допомогою новітніх технологій. Саме тому виникає потреба в спеціалістах, які добре знають тенденції та аналізують закономірності розвитку світового ринкового середовища, а також майстерно володіють навиками ведення ділових переговорів з використанням широкого спектру мов країн ЄС.

Сподіваємося, що навчальна практика в Управлінні міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації дозволить поглибити знання у студентів щодо формування практичних рекомендацій і цілей, спрямованих на узгодження кадрових потреб об’єднаних територіальних громад (ОТГ) регіону, затребуваних в ОТГ професій, запитів регіонального ринку праці у контексті формування вмінь і навичок, які є найбільш актуальними в регіоні.