Викладачі факультету нагороджені ювілейною медаллю Івано-Франківської обласної ради «Легіону УСС – 110»

    У вівторок, 3 вересня, в день присяги Січових Стрільців відбулася урочиста 32-га сесія Івано-Франківської обласної ради, на яку запросили викладачів Факультету історії, політології і міжнародних відносин.

    Засідання розпочалося із виконання державного гімну та стрілецького маршу «Ой у лузі червона калина». З урочистою доповіддю «Про 110-ту річницю з часу утворення Легіону Українських Січових Стрільців» виступив доктор політичних наук, професор кафедри політології Факультету історії, політології і міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Іван Монолатій.

    Опісля голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич спільно з головою Івано-Франківської ОДА/ОВА Світланою Онищук вручили науковцям, митцям, письменникам та активним дослідникам історії січового стрілецтва за вивчення і популяризацію діяльності Січових Стрільців, за увіковічення їх пам’яті та історії у творах мистецтва ювілейну медаль Івано-Франківської обласної ради «Легіону УСС – 110». Зокрема, цією урочистою відзнакою нагороджені викладачі Факультету історії, політології і міжнародних відносин Микола Вітенко, Сергій Дерев’янко, Юрій Довган,  Степан КобутаАндрій Королько, Микола Кугутяк, Іван Монолатій і Петро Сіреджук.

    Нагадаємо, 22 грудня 2023 р. Івано-Франківська обласна рада проголосила на Прикарпатті 2024 рік Роком Легіону Січових Стрільців.