24 листопада, відбувся круглий стіл на тему «Готельно-ресторанна та курортна справа: підготовка фахівців – реалії та перспективи». Організатор заходу – кафедра готельно-ресторанної та курортної справи Факультету туризму Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.
У змішаному форматі у заході взяли участь ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда, декан Факультету туризму Володимир Великочий, викладачі багатьох провідних інститутів України, науковці, стейкхолдери, работодавці готельної справи та представниками місцевої влади.
Ректор Університету Ігор Цепенда привітав учасників круглого столу і побажав плідної роботи.
Декан факультету туризму Володимир Великочий у свою чергу заявив: «Надзвичайно приємно, що сьогодні у такий складний час організатори, які представляють обличчя галузі знань сфери обслуговування, готельно-ресторанної та курортної справи, туризму загалом, змогли приєднатися та обговорити ті проблеми, які хвилюють всіх нас, як і тих, хто готує майбутніх фахівців, приймає на роботу і формує їх. Важливими також є сучасні та поствоєнні проблеми щодо розвитку нашої галузі. Переконаний, що в майбутньому туризм в Україні ще більше себе проявить і заохотить багатьох. Ми завжди здійснюємо пошук інтегрального шляху теорії і практики в підготовці професіоналів у сфері обслуговування і балансуємо все, адже при формування фахівця це є надзвичайно важливою складовою».
Готельно-ресторанна та курортна галузь є стратегічним напрямом розвитку економіки Івано-Франківщини і важливим чинником стабільного й динамічного збільшення надходжень до бюджету, істотного позитивного впливу на стан справ у багатьох галузях економіки, що поліпшує інвестиційне середовище. А, отже, все це сприяє розвитку місцевих громад, підвищуючи зайнятість й добробут населення, наголошували учасники зустрічі.
Вони обговорили реальні передумови для перетворення регіону у потужний туристичний хаб через інтенсивний розвиток внутрішнього та міжнародного туризму. Було окремо закцентовано увагу на особливих перспективах готельно-ресторанної та курортної галузі.
Безумовно, багатовікова боротьба українського народу за Свободу й Незалежність завершиться Перемогою та ренесансом України. Тож для поствоєнної України цінними є досвід країн Західної Європи щодо розвитку готельної, ресторанної та курортної сфери після Другої світової війни, коли велика кількість людей потребували оздоровлення та реабілітації, а галузь, в свою чергу, потребувала кваліфікованих фахівців та спеціалістів.