Фінал III студентського конкурсу «НІЧ ПЕРЕКЛАДАЧІВ»

    Днями відбувся фінал конкурсу «НІЧ ПЕРЕКЛАДАЧІВ», організованого кафедрою слов’янських мов та Центром польської культури та європейського діалогу в м. Івано-Франківську під патронатом Генерального консульства Республіки Польща у м. Львові.

    Уже втретє в місті студенти та випускники зустрілися, щоб разом читати та перекладати польську літературу в рамках конкурсу літературного перекладу.

    Цього року це були вибрані вірші та фрагменти Збігнєва Герберта. Пан Когіто, видатного поета і есеїста, драматурга, письменника світового рівня. У соту річницю до дня народження З. Герберта учасники «вибралися» до м. Львова, його рідного міста, звідки його колись вигнала війна.

    Зустріч із творчістю письменника супроводжувалася властивою для З. Герберта ніжністю й мужністю, цікавістю до світу й ерудицією, вірністю тим, хто пішов із життя.

    Гостей привітали проректор Університету Сергій Шарин, декан факультету філології Роман Голод, Генеральний консул Республіки Польща у м. Львові Еліза Дзвонкєвіч, які висвітлили цінність цього конкурсу і його значення для дороги формування філологів, а також для культурної мозаїки регіону Прикарпаття.

    У програмі передбачено дискусійну панель за участю членів журі конкурсу, перекладачів творів З. Герберта – Андрія Павлишина, Валерія Бутевича та Наталії Ткачик, поетеси та перекладачки, випускниці Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

    У фіналі взяли участь студенти і абсольвенти з 15 університетів України, серед яких є вищі навчальні заклади з міст Києва, Львова, Харкова, Одеси, Луцька, Вінниці, Хмельницького та студенти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

    Серед нагороджених перекладачів – випускники та студенти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника – Богдан Кирста, Юлія Левандівська, Уляна Гаврилюк та Анна Семерова. Ми вітаємо переможців з успіхом, а всіх учасників з мужністю та чуйністю перекладача.