Профорієнтаційна робота у закладах загальної середньої освіти Галицької і Закарпатської Гуцульщини

В рамках профорієнтаційної роботи 22–23 грудня 2020 р. доценти кафедри історії України і методики викладання історії Олег Єгрешій і Андрій Королько відвідали мальовничі куточки Закарпатської і Галицької Гуцульщини – село Яблуницю і селище Ясіня. Викладачі поспілкувалися з учнями закладів загальної середньої освіти – Яблуницької школи Поляницької територіальної громади Івано-Франківської обл. і Ясінянських шкіл № 1 і № 2 Ясінянської територіальної громади Закарпатської обл.

У ході розмови зі школярами відбулася цікава дискусія щодо вибору майбутньої професії та перспектив здобуття юнацтвом вищої освіти. Викладачі презентували Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника як лідера освітнього простору Прикарпаття; представили спеціальність «Середня освіта (Історія)» Факультету історії, політології і міжнародних відносин; вказали про необхідність кваліфікованих спеціалістів з даної спеціальності, які повинні володіти знаннями з історії України, всесвітньої історії, методики викладання історії і суспільствознавчих дисциплін, сучасних освітніх технологій, історичного краєзнавства та інших суміжних гуманітарних наук. Викладачі вказали на важливість формування професійних компетентностей майбутніх учителів історії і суспільствознавчих предметів з фаховими інтересами до впровадження інноваційних технологій з метою безперервного подальшого навчання та підвищення професійного рівня.

Олег Єгрешій і Андрій Королько у доступній формі проінформували учнів про можливості та перспективи здобути якісну освіту та отримати особистий всебічний розвиток, навчаючись у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника.

Зустрівшись з освітянськими колективами шкіл Поляницької і Ясінянської територіальних громад, науковці запланували нові спільні заходи та прийнято рішення про поглиблену співпрацю викладачів кафедри історії України і методики викладання історії з навчальними закладами краю.