Факультетська родина збільшилася двома сотнями студентів!

З початком навчального року в Університеті 15 вересня 2020 р. відбувся традиційний захід – Посвята першокурсників у студенти. За умов сьогодення урочиста Академія проходила онлайн. Окрім першокурсників та їх батьків до заходу приєдналися голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів, голова Івано-Франківської обласної ради, випускник Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Олександр Сич, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ Владика Володимир Війтишин, Митрополит Івано-Франківський і Галицький, архієрей ПЦУ Владика Іоасаф, випускники та працівники університету.

Онлайн-урочистості розпочав вітальним словом ректор Університету, професор Ігор Цепенда. Свої благословення усій університетській родині уділили Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ Владика Володимир Війтишин та Митрополит Івано-Франківський і Галицький, архієрей ПЦУ Владика Іоасаф. Вони побажали ректорату, викладачам, студентам та працівникам плідної праці на благо розвитку Університету.

З нагоди свята зі словами привітання до студентів-першокурсників звернулися голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів, голова Івано-Франківської обласної ради, випускник Прикарпатського університету Олександр Сич, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. Вони побажали молодим людям натхнення у навчанні, творчого оптимізму, нових звершень та впевненості у власних силах.

Особливим моментом онлайн-урочистостей стало виголошення першокурсниками Присяги, яке завершилося виконанням студентського гімну «Gaudeamus». Учасники онлайн-урочистостей також мали нагоду переглянути відео презентації про діяльність університету. Урочиста Академія, присвячена посвяті першокурсників у студенти, супроводжувалася концертною програмою за участі творчих колективів та випускників Навчально-наукового інституту мистецтв нашого Університету. Перша частина святкового онлайн-заходу завершилася музичним твором «Боже Великий Єдиний» у виконанні камерного хору «Воскресіння».

Друга частина програми – це зустріч першокурсників Факультету історії, політології і міжнародних відносин з керівництвом і професорсько-викладацьким складом Факультету, яка відбулася онлайн на платформі Cisco Webex Meetings. У ході цієї зустрічі пролунали привітання від керівництва Факультету – декана проф. М.В. Кугутяка, заступника декана доц. М.В. Сигидина, онлайн-знайомство з кафедрами, а також першокурсники отримали багато цікавої і корисної інформації про Факультет історії, політології і міжнародних відносин. Зокрема, декан Факультету проф. М.В. Кугутяк підкреслив: «Цей день є пам’ятним і особливим для наших першокурсників, які вливаються в нову факультетську сім’ю. Бажаю, щоб студентські роки стали для вас такими, що відкриють у вас нові риси, нові можливості. Нехай ваш талант, знання і розум будуть спрямовані на користь розвитку вашої особистості та на користь нашої держави».

Варто зазначити, що цьогоріч лави Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника поповнили більше двох тисяч вступників закладів загальної середньої освіти, а Факультету історії, політології і міжнародних відносин – понад двісті випускників за сімома спеціальностями ОР «Бакалавр». Тобто кожен десятий першокурсник, випускник школи, є студентом нашого Факультету.

Шановні студенти-першокурсники! Професорсько-викладацький склад і студенти старших курсів щиро вітають Вас зі вступом на Факультет історії, політології і міжнародних відносин та бажають цікавих і плідних років навчання у великій Факультетській родині, яка на Факультеті налічує понад тисячу студентів освітніх рівнів «Бакалавр» і «Магістр»!

  • Посвята в першокурсники. 15.09.2020 р.