Викладацький склад

Марчук Василь Васильович – історик, педагог, політолог, кандидат історичних наук (Інститут політичних та етнонаціональних досліджень НАН України, 1995 р.), доктор історичних наук (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2004 р.), професор (2006 р.), завідувач кафедри політології (2005-2014 рр.), проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва ( 2012-2015 рр.). З 2015 року завідувач кафедри політичних інститутів та процесів.

Напрями наукових досліджень: проблеми політичної історії України, національно-демократичних традицій державотворення і історії церкви в Україні. Автор і співавтор понад 250 наукових публікацій, окремі з яких опубліковані за кордоном.

[icon name=”address-card” class=”” unprefixed_class=””] Персональна сторінка

 

Дерев’янко Сергій Миронович – Заслужений працівник освіти України, доктор політичних наук, професор кафедри політичних інститутів та процесів факультету історії, політології і міжнародних відносин ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника”

Авторі і співавтор більше 130 наукових та навчально-методичних праць з політології, конституційного права, політичної історії України, історіографії та джерелознавства, окремі з яких опубліковані за кордоном. Під його науковим керівництвом дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата наук захистили чотири здобувачі.

Сфера наукових інтересів:  теоретичні та практичні проблеми здійснення влади народом  у конституційно визначених та інших формах безпосередньої демократії в Україні та зарубіжних державах; проблеми теорії та практики конституціоналізму та державотворення, новітньої законопроектної сфери, порівняльного правознавства; геополітики, політичної історії України; спеціальних галузей історичного знання.

[icon name=”address-card” class=”” unprefixed_class=””] Персональна сторінка

 

Геник Микола Антонович – Кандидат історичних наук, доцент кафедри політичних інститутів та процесів факультету історії, політології і міжнародних відносин ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника”

Керівник держтеми:  «Мирний процес міжнаціонального конфлікту: методологія та імплементація» (державний реєстраційний номер 0113U000187). Науковий керівник однієї захищеної кандидатської дисертації. Відзначений Нагородою ім. Юліуша Бардаха Інституту Великого князівства Литовського (Каунас, 2014). Отримав 14 міжнародних наукових грантів.

Результати наукових досліджень доповідалися на засіданні Комісії НАН України з вивчення українсько-польських історичних та культурних зв’язків, на 10 міжнародних наукових конгресах та понад 120 міжнародних наукових конференціях в Україні, Польщі, Франції, Перу, Італії, Великій Британії, Німеччині, Індії, Литві, Росії, Білорусії, Чехії, Південній Кореї, Бразилії, Аргентині та Швеції. Автор понад 200 наукових публікацій. Під його керівництвом студенти багаторазово отримували призові місця у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт, у Конкурсі ім. Є.Гєдройця Посольства Польщі, здобували стипендії Фонду В.Пінчука “Zavtra.ua” та міжнародні стажування.

[icon name=”address-card” class=”” unprefixed_class=””] Персональна сторінка

 

Матвієнків Світлана Миколаївна – Кандидат політичних наук, доцент кафедри політичних інститутів та процесів факультету історії, політології і міжнародних відносин ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника”.

Автор наукових статей, присвячених формуванню політичної свідомості в незалежній Україні та впливу мас-медіа на політичну сферу перехідного суспільства, а також публікацій з проблем етнополітології, політичної ідеології, засобів масової інформації, методології наукових досліджень.

Сфера наукових інтересів: роль засобів  масової інформації в політичному житті суспільства, проблеми журналістики в новітній філософії, формування національного інформаційного простору.

[icon name=”address-card” class=”” unprefixed_class=””] Персональна сторінка

 

Кобута Лариса Петрівна – Кандидат політичних наук, доцент кафедри політичних інститутів та процесів факультету історії, політології і міжнародних відносин ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника”.

Автор майже чотирьох десятків наукових і навчально-методичних праць.

У травні 2007 року була переведена на посаду доцента кафедри політології. У 2011 році присвоєно вчене звання доцента кафедри політології. З 2015 р. викладає на кафедрі політичних інститутів та процесів.

Сфера наукового зацікавлення: історія української політичної думки ХХ століття, становлення та розвиток партійної системи України, основи політичних техологій, політичний консалтинг.

[icon name=”address-card” class=”” unprefixed_class=””] Персональна сторінка

 

Міщук Мар’яна Богданівна – Кандидат політичних наук, доцент кафедри політичних інститутів та процесів факультету історії, політології і міжнародних відносин ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника”.

У жовтні 2002 р. вступила на навчання в аспірантуру за спеціальністю 23.00.02 – “Політичні інститути і процеси Прикарпатського університету. У квітні 2007 р. в Інституті політичних і етнонаціональних досліджень імені Івана Кураса НАН України захистила кандидатську дисертацію на тему “Українська радикальна партія – Українська соціалістично-радикальна партія: ідеологія, організація, політика (1918–1939 рр.)”.

З вересня 2006 р. – асистент, з травня 2008 р. – на посаді доцента, 2012 р. – доцент кафедри політології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. З 2015 року викладає на кафедрі політичних інститутів та процесів. 

Сфера наукових інтересів: партійна система Галичини в міжвоєнний період, історія політичної думки України.

[icon name=”address-card” class=”” unprefixed_class=””] Персональна сторінка

 

Кобець Юлія Василівна – Кандидат політиних наук, викладач кафедри політичних інститутів та процесів факультету історії, політології і міжнародних відносин ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.

Наукова діяльність: 2005-2008 рр. навчалася в аспірантурі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника за спеціальністю 23.00.02 – «Політичні інститути та процеси».

26.12.2009 р. захистила кандидатську дисертацію на тему «Роль опозиційного жіночого лідера в політичному житті України» в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича. Науковий керівник – професор В.В.Марчук.

Автор більше 30 наукових публікацій.

Досвід роботи: З 2006 р. – Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника: викладач кафедри політології. З 2015 року викладає на кафедрі політичних інститутів та процесів

[icon name=”address-card” class=”” unprefixed_class=””] Персональна сторінка

 

Мадрига Тетяна Богданівна –  Кандидат політичних наук, доцент кафедри політичних інститутів та процесів факультету історії, політології і міжнародних відносин ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника”.

У 2007 р. закінчила з відзнакою історичний факультет Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (спеціальність “Політологія”), отримала кваліфікацію політолога, викладача.

2007-2010 рр. – навчання в аспірантурі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (спеціальність 23.00.02 – “Політичні інститути і процеси”).

У 2011 р. захистила кандидатську дисертацію “Регіональні виборчі кампанії початку XXI століття (на прикладі західних областей України)”. Науковий керівник: Марчук В. В.

На кафедрі політології працює з 2010 р. з 2015 року викладає на кафедрі політичних інститутів та процесів.

Сфера наукових інтересів: виборчий процес, менеджмент виборчих кампаній, іміджмейкінг.

[icon name=”address-card” class=”” unprefixed_class=””] Персональна сторінка

 

Березовська-Чміль Олена Борисівна – Кандидат політичних наук, викладач кафедри політичних інститутів та процесів факультету історії, політології і міжнародних відносин ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника”.

У 2001 році вступила до Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (спеціальність «Політологія»). У 2006  році здобула кваліфікацію політолога, викладача та вступила до аспірантури за спеціальністю 23.00.02 – «Політичні інститути і процеси». У 2011 р. захистила кандидатську дисертацію та здобула науковий ступінь кандидата політичних наук (Соціальна політика та механізми її реалізації в Україні: політологічний аналіз). Науковий керівник – професор Марчук В.В.

З 2010 р. працювала на посадах асистента та викладача кафедри політології, а також на посаді фахівця І категорії Навчально-методичного центру політичних та євроінтеграційних досліджень за сумісництвом. В 2013 році започаткувала проект “Школа молодого політолога”.

З 2015 р. працює на кафедрі політичних інститутів та процесів.

Є автором більше 30 наукових публікацій (з них 1 авторська монографія).

Сфера наукових інтересів: соціальна політика, соціальний капітал, психологія політики, політична ідеологія, управління політичними процесами, політичний імідж.

[icon name=”address-card” class=”” unprefixed_class=””] Персональна сторінка