ПНУ продовжує співпрацю з Європейським парламентом у підготовці конференц-перекладачів

    Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника виграв грант від Європейського парламенту на впровадження проєкту «Зміцнення потенціалу для підготовки конференц-перекладачів у ПНУ 2024–2025». Це вже другий грант, який Університет здобув від Європарламенту на впровадження нових стандартів у підготовці усних перекладачів у магістратурі.

    За підсумками 2023–2024 навчального року завдяки гранту від Європарламенту в Університеті відкрито навчальну лабораторію для підготовки синхронних перекладачів з використанням сучасного обладнання, новітніх методик та навчальних матеріалів.

    Новий грант на 2024–2025 навчальний рік дозволить Університетові ще більше наблизити наші стандарти навчання послідовному та синхронному перекладу до європейських.

    У рамках нового проєкту за підтримки Європейського парламенту студенти-магістри отримають можливість пройти онлайн-тренінг з теорії конференц-перекладу від провідних європейських фахівців та взяти участь в навчальному візиті задля удосконалення своїх навичок.

    Окрім того, в рамках проєкту на наступний навчальний рік передбачається збільшення практичних годин на синхронний та послідовний переклад, залучення перекладачів-практиків до викладання усного перекладу та впровадження усного перекладу зі ще однієї іноземної мови.

    Проєкт «Зміцнення потенціалу для підготовки конференц-перекладачів у ПНУ 2024-2025» виконується на факультеті іноземних мов Університету за фінансової підтримки Європейського парламенту.