14 жовтня у виставковій залі Навчально-наукового центру образотворчого, декоративно-прикладного мистецтва Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбулося відкриття виставки творчих робіт студентів кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації до Дня художника «Діалог кольорів».

    На виставці представлено понад сотню семестрових творчих навчальних робіт 52 студентів ОР «Бакалавр» та ОР «Магістр» спеціальності 023 «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація», виконаних під час вивчення навчальних дисциплін «Графіка», «Малярство», «Іконопис», «Текстиль», а також навчальної (пленерної) практики у селищі Ворохта. Роботи демонструють розмаїття стилів, технік виконання та особливостей створення художнього образу молодими митцями.

    Творчі роботи виконані під керівництвом викладачів кафедри: заслуженого художника України, доцента Володимира Сандюка, кандидата мистецтвознавства, доцента Юлії Попенюк, старшого викладача Лариси Сандюк, заслуженого діяча мистецтв України, доцента Миколи Якимечка.

    До присутніх із вітальним словом звернувся в. о. ректора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда.

«Щиро вітаю усіх учасників виставки. Цей виставковий простір ми створюємо не тільки для видатних митців, а й для наших студентів, друзів та інших мистецьких закладів. Ніщо так не об’єднує, як мистецтво та культура. Ми завжди прагнемо, щоб кращі роботи були представлені у нашій виставковій залі, щоб усі мали можливість ними насолоджуватися. Ми об’єднуємо мистецькі сили Прикарпаття для того, щоб ставати кращими, обмінюватися ідеями та творчими здобутками. Переконаний, що з наступного року ми розпочнемо пленери на Міжнародному науковому центрі «Обсерваторія», де ви матимете можливість кілька тижнів насолоджуватися красою Чорногірського хребта. Тому ще раз вітаю з чудовими роботами, які запам’ятаються всім нам!», – зазначив Ігор Цепенда.

    Також виступили: директор Навчально-наукового інституту мистецтв Володимир Федорак, завідувач кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації Петро Кузенко, директор Музею мистецтв Прикарпаття Василь Романець, директор Івано-Франківського краєзнавчого музею Галина Беднарчик, заступник директора Вищого художнього професійного училища №3 м. Івано-Франківська Лариса Козин, доктор мистецтвознавства, професор Ганна Карась, доктор мистецтвознавства, професор, завідувач кафедри дизайну і теорії мистецтва Олег Чуйко.

    Виставка триватиме до 14 листопада 2024 р. Студенти та викладачі кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації запрошують усіх бажаючих ознайомитися зі своїм творчим доробком.