Перша проректорка ПНУ взяла участь в освітньому бранчі «Жити між тривогами»

    Захід під назвою «Жити між тривогами» об’єднав освітян області, керівництво закладів вищої освіти та профільних установ. У цікавому форматі освітнього бранчу вони обмінялися досвідом та думками щодо роботи в умовах воєнного стану, обговорили майбутнє та плани розвитку української освіти.

    Організаторами виступили БО «Благодійний фонд НПУ-ЕХО», Пекарський центр, ГО «Центр психічного здоров’я і реабілітації Софія», будівельна компанія «Франківський Дім», ГО «Солідарна молодь Івано-Франківщини» та Молодіжний центр «Параграф».

    У панельній дискусії «Співпраця між ліцеями та університетами: як допомогти учням зробити правильний вибір» взяла участь перша проректорка Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Валентина Якубів.

    Також на тему привабливості університетів для випускників разом з нею розмірковували ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський, ректор Івано-Франківського національного медичного університету Роман Яцишин, ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Ігор Чудик та проректорка Університету Короля Данила Іванна Бабецька.

    У своєму виступі перша проректорка Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Валентина Якубів зазначила, що за результатами вступної кампанії-2024 до нашої університетської родини доєдналися більше 5 тисяч нових студентів:

«Це добра тенденція для нас. Взагалі Прикарпатський національний університет має понад 17 тисяч студентів і ми розуміємо, що це велика відповідальність за надання їм якісної освіти. Бо саме фахівці, які отримають якісну освіту, будуть у майбутньому відбудовувати нашу країну».

    Відповідаючи на запитання модератора, вона також відзначила, що за географією вступу особливих змін не відбувається: близько 80 відсотків вступників до Університету – це мешканці Івано-Франківської області. Однак є невелика кількість студентів з регіонів, які не вступали до нашого Університету до великої війни. Зокрема, це абітурієнти з Черкаської області, Чернігова, Сум, Полтави, Миколаєва, Херсону та Одеси. Але загалом їх кількість суттєво не вплинула на результати вступу-2024.

Щодо причин того, чому вступники обирають Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, то, за словами Валентини Якубів, їх декілька: «Це в першу чергу, якісна освіта. Також це можливість працевлаштування, а також, безумовно, популярність нашого Університету в інформаційному середовищі. Тому нашим пріоритетом є забезпечення якісної освіти нашим студентам».

    Також перша проректорка повідомила колегам, що бути у ТОП-10 найкращих університетів України для Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника є і досягненням і водночас постійним стимулом, аби надалі не втратити динаміки і продовжувати покращувати свої позиції в авторитетних рейтингах.