ІІ науково-просвітницький форум «Кордон мужності та героїзму»

    Сьогодні в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбувся ІІ науково-просвітницький форум «Кордон мужності та героїзму», організований Національною академією Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

    Метою заходу було вшанування прикордонників і прикордонниць і разом з тим – презентація книжкової серії «Шлях до Перемоги – 2023» та задуму проєкту книги під назвою «В ім’я України: стежини прикордонної звитяги».

    Присутніми були керівництво Університету, викладачі, студенти та почесні гості.

    Форум розпочався із вшанування пам’яті воїнів, які віддали життя під час виконання бойових завдань внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

«Дякуємо за цей неймовірний захід! Сьогодні ми ще раз переконалися, що ми – нація, яка здатна на все. Наш патріотичний дух і висока національна свідомість – це ті сильні риси, які допомагають нам вистояти в цій жорстокій війні. Патріотизм – це не лише любов до держави чи гордість за її досягнення. Це щоденна праця кожного з нас: допомога нашим воїнам і вшанування тих, кого вже немає з нами. Я щиро вірю, що сьогодні ми стали на крок ближче до перемоги завдяки нашій емоційній стійкості!» – зазначила перша проректорка Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Валентина Якубів.

    Під час форуму укладачі книжок – полковник, доктор наук з державного управління, професор Анатолій Сіцінський, кандидат військових наук, доцент Володимир Лемешко та кандидат військових наук, старший науковий співробітник Дмитро Хруст – коротко ознайомили присутніх зі змістом книжкової серії «Шлях до Перемоги». Вони зазначили, що це видання створено спільною працею всіх: військових, науковців і видавців, з непохитною вірою у перемогу в цьому жорсткому протистоянні.

    Цю книжкову серію продовжать видавати: вона стане своєрідним літературним меморіалом пам’яті про Героїв-прикордонників, які ціною власного життя боронять нашу державу.

    У рамках заходу музичні номери виконали лауреати всеукраїнських конкурсів Володимир Колесник та Аліна Горбатовська.

    На завершення форуму серію книг «Шлях до Перемоги» було подаровано Прикарпатському національному університету імені Василя Стефаника, і вона поповнить університетську бібліотеку, зберігаючись як символ вдячності та вшанування пам’яті про героїзм прикордонників.