Лекція та майстер-клас від ПНУ на міжнародному фестивалі у м. Будапешті

    Викладачі кафедри дизайну і теорії мистецтва Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, професор Богдан Губаль та доцентка Надія Бабій були запрошеними лекторами на ІІ Міжнародний фестиваль «Перехрестя епох. Шевченкіана» до 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка. Дійство відбулося у м. Будапешті.

    Авторкою фестивалю є талановита режисерка Вікторія Рацюк.

    У день відкриття Богдан Губаль виголосив ґрунтовну лекцію «Образ Тараса Шевченка у творчості художників».

    Майстер-клас з написання каліграфічного почерку доби Козаччини – скоропису – провела Надія Бабій.

    Події відбувались у залах Центру української культури та документації в Угорщині Центр української культури та документації в Угорщині на тлі виставки художніх гобеленів «Художні рефлексії» професора Богдана Губаля та виставки художньої каліграфії студентів спеціалізації «графічний дизайн» кафедри дизайну і теорії мистецтва Університету.

    Активними учасниками захопливого майстер-класу стали представники Посольства України в Угорщині. Ініціал «Я», створений на основі кириличних рукописів, був подарований першому секретарю Посольства Ярині Малик.

    До каліграфічних вправлянь долучились депутати Державного та місцевого самоврядування українців в Угорщині: очільниця громади – пані Ярослава Сабо, Директор Центру української культури та документації в Угорщині Ігор Шипайло, Голова товариства української культури і голова світової федерації українських жіночих організацій пані Ярослава Хортяні, правнучата племінниця Лесі Українки – пані Аріадна Бартаї (з Драгоманових), чисельна українська й мадярська громади, представники творчої та ІТ сфери.