Бадмінтон об’єднує

    Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника продовжує системно реалізовувати проєкт «Бадмінтон і зір», активне залучаючи школярів до участі в ньому та популяризуючи цей вид спорту.

    Мета проєкту – запобігання втрати зору у школярів через заняття бадмінтоном.

    Сьогодні в. о. ректора Університету, голова Івано-Франківської обласної федерації бадмінтону Ігор Цепенда відвідав Яремчанський ліцей № 1 і подарував школі, вчителі фізкультури якої пройшли спеціальну підготовку тренерів з бадмінтону, набори для гри у бадмінтон.

    Університет вдячний за підтримку проєкту міському голові м. Яремче Андрію Миронюку та депутату Івано-Франківської обласної ради Сергію Волошину.

Даруючи ліцеїстам набори, до яких входять сучасні легкі ракетки, комплект воланів та сітка, Ігор Цепенда зазначив: «Ця динамічна гра здатна поліпшити не тільки фізичну форму, зір, а й рефлекси гравця, підвищити швидкість його реакцій. Саме з цієї причини бадмінтон потрапив у програму підготовки космонавтів. Постійна і неймовірно швидка зміна вектора і швидкості волана розвиває вкрай високу швидкість прийняття рішень, що може навіть врятувати життя в критичній ситуації».

    Директор Яремчанського ліцею № 1 Іван Холошнюк подякував за дарунки та пообіцяв і надалі підтримувати цю корисну ініціативу.

    Нагадаємо, ініціатором проєкту «Бадмінтон і зір» виступив президент федерації бадмінтону України Олексій Дніпров. Проєкт реалізують спільно Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Департамент освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА, обласна дитяча клінічна лікарня, обласне відділення Національного олімпійського комітету України, Івано-Франківське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.